Što omiljena boja odjeće govori o vašoj osobnosti?

Što omiljena boja odjeće govori o vašoj osobnosti?

Što omiljena boja odjeće govori o vašoj osobnosti?
  • Objavljeno: Subota, 29.06.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

I dok imate odjeću različite boje, sigurno pri kupnji odjeće imate boje koje preferirate i one koje ne želite u svojem ormaru.

Boja odjeće koju nosimo prije svega odražava trenutno raspoloženje. Tako ćete, na primjer, prije posegnuti za crvenom odjećom ako se taj dan osjećate puni samopouzdanja. Ili ćete posegnuti za sivom odjećom ako ne želite biti naročito uočljivi.

Crvena

Ako želite biti primijećeni, svakako obucite nešto crveno. Crvena je boja seksualnosti, razigranosti i dominacije. Crvena boja će svakako privući pažnju i učiniti vas privlačnijima. Istraživanja su pokazala da osobe koje često nose crvenu odjeću nesvjesno šalju seksualne signale.

Plava

Plava je boja opuštanja i odražava kreativnost. Odličan je odabir za sastanke i poslovno okruženje. Znanstvenici su dokazali da plava boja opušta i povećava koncentraciju. Ako je vaša omiljena boja odjeće plava, vi ste opuštena, komunikativna i kreativna osoba.

Crna

Crna je univerzalna boja, što je i razumljivo. Prikladna je za gotovo sve situacije i odgovara u raznim kombinacijama. Odražava eleganciju i formalnost. Ipak, crna može imati i negativan učinak na okolinu. Istraživanja su pokazala da društvo crnu boju često povezuje s agresivnom osobnošću.

Zelena

Zelena je suptilna i prpošna, a označava prirodu i ekologiju. Zelena je boja novca i zdravlja. Potiče kreativnost i pozitivno razmišljanje. Znanstvenici su jednim istraživanjem ustanovili da zeleno radno okruženje povećava fokusiranost zaposlenika.

Narančasta

Narančasta je boja topline i srdačnosti. Ako želite biti zapaženi tijekom obraćanja okolini i istovremeno ozbiljno shvaćeni, obucite nešto narančaste boje. Ipak, budite oprezni s nijansama narančaste boje jer preintenzivna narančasta može odbijati okolinu.

Ljubičasta

Ljubičasta je boja moći i vodstva. Stručnjaci preporučuju ljubičastu odjeću osobama koje moraju voditi sastanak. No, ako želite nekome olakšati situaciju i smanjiti tjeskobu (tijekom intervjua za posao) nemojte nositi ništa ljubičasto jer može uzrokovati nelagodu kod sugovornika.

Ružičasta

Opisuje se kao simpatična, ali ne nužno i prekrasna boja. Ima odličan učinak na raspoloženje i emocionalno zdravlje. Ova boja odražava zaigranost, veseli duh i pozitivno razmišljanje. Ako se probudite loše raspoloženi, obucite nešto ružičasto jer su istraživanja pokazala da poboljšava raspoloženje.

Siva

Siva je neutralna boja koja nema naročito jak učinak na raspoloženje. Odražava smirenost, suzdržanost i sofisticiranost. Ipak, nemojte prečesto nositi sivu odjeću jer su znanstvenici dokazali da može pogoršati raspoloženje.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE

Najnovije

Najčitanije