Ove stvari nikako ne smijete raditi tijekom seksa

Ove stvari nikako ne smijete raditi tijekom seksa

Ove stvari nikako ne smijete raditi tijekom seksa
  • Objavljeno: Petak, 11.11.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Povjerenje i dvosmjerna komunikacija ključni su za uspješnu i kvalitetnu vezu. No, vrlo je važan i dobar seks. Za vrijeme seksa vrlo često mnoga pravila nestaju, a samo oni malo hrabriji usuđuju se svojem partner reći što im paše, a što ne. Iako su neke stvari izvan naše kontrole, postoje određene stvari u seksu koje nikako ne bismo smjeli raditi jer upropaštavaju ugođaj, a mogu biti i poprilično uvredljive.

Bez mobitela i tipkanja

Ako nitko ne umire i nije kraj svijeta – ne provjeravajte mobitel! To uključuje i škicanje na sat. Svakome se može dogoditi da slučajno pogleda, ali više od jedanput je neoprostivo i uvredljivo. Nemojte misliti da to radite suptilno i neprimjetno, takve stvari očigledne su i djevcima.

Bivšima nije mjesto u sadašnjosti

Seks je vrlo trenutan. Zapravo, seks je jedina situacija u kojoj biste sa svojim partnerom trebali biti potpuno prisutni u sadašnjem trenutku. Zato nipošto nemojte zazvati ime svoje bivše/bivšeg. To uključuje i referiranje na neke prijašnje odnose i nikako ne smijete izreći: ,, Ovo me podsjeća kad smo ja i… ‘’ Stanite! Jamčimo vam da neće dobro završiti. Ni seks, a niti vaš odnos.

Forsiranje orgazma

Nekim ženama, kao i nekim muškarcima, treba ponešto dulje da dožive vrhunac. Orgazam ovisi o mnoštvu faktora – trenutnom raspoloženju, emotivnom stanju, menstrualnom ciklusu žene itd. Ponekad je potrebno više vremena i truda. U takvim situacijama nije poželjno požurivati svog partnera i stvarati mu dodatan pritisak. Nema niti razloga za nervozom jer se ne radi o tome da vi nešto pogrešno radite.

Bez utrke

Seks je primanje i davanje. Vaš orgazam jednako je važan kao i orgazam vašeg partnera. Seks nije utrka, a bez sretnog završetka nema ni potpunog zadovoljstva. Seksualni čin traje dokle god oba partnera ne postignu vrhunac. Ponekad je moguće doživjeti orgazam simultano, što je slučaj u kvalitetnim i čvrstim vezama, a daje poseban osjećaj prisnosti emocionalne povezanosti.

Previše i premalo razgovora

Bilo da je riječ komentarima, šalama, seksi razgovoru, kad je previše je previše. Nikako nemojte započinjati jednostavne razgovore i razgovarati o usputnim temama kao što je vrijeme. Seks nije vrijeme ni mjesto za to. Prije započinjanja razgovora, provjerite kakav stav prema tomu ima vaš partner. Suprotno tomu, izostanak govora, zvukova, gesta i znakova isto može biti vrlo nepoželjno. Tako ostavljate dojam nezainteresiranosti i neprisutnosti, zbog čega vaš partner može imati poteškoća.

Između ostalog, seks može postati i rizičan ako se ne vodi računa o mogućnosti zaraze, ozlijede i infekcije.

Riskiranje sa zaštitom: da ili ne?

Kondomi su jedna od metoda kontracepcije koja sprječava neželjenu trudnoću i moguću zarazu od spolno prenosivih bolesti. U posljednjih nekoliko godina, sve više žena prestaje biti ljubiteljicama kondoma i odlučuju se na druge kontracepcijske metode, ponajviše pilule ili metodu prekinutog snošaja. Ponekad je dovoljno partnera pitati je li se testirao na određene spolne bolesti, ali odabirom nezaštićenog seksa samu sebe stavljaju u opasnost.

  • Seks je bolji bez kondoma – možda, a možda i nije. Za bolji osjećaj uz korištenje kondoma tu su brojni lubrikanti koji će omogućiti podmazivanje i olakšati trenje. Osim standardnih kondoma, postoje i oni specijalizirani koji mogu povećati intenzitet ugode i orgazma.
  • Korištenje kondoma samo za vrijeme plodnih dana? Žene koje koriste zaštitu samo za vrijeme ovulacije vrlo često griješe. Gotovo je nemoguće izračunati plodne dane, a vjerojatnost trudnoće velika je i neposredno prije i poslije podnih dana.

Bez igre s hranom

Hrana ide u usta i nije primjerena ni za jedan drugi tjelesni otvor – za to služe seksualna pomagala. Čak i organski uzgojena hrana sadrži bakterije koje mogu izazvati infekcije.

Ne odgađajte odlazak na WC

Nemojte trpjeti. Mjehur je smješten vrlo blizu vagine i svaki pritisak na isti bit će vrlo osjetljiv, a seks će prestati biti ugodan. Također, ako je mjehur pun, mokraćni kanal i mjehur su opterećeni i mogućnost od upale mjehura uzrokovane seksom puno su veće.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije