Vox populi: Znate li koja je razlika između ultrazvuka dojke i mamografije?

Vox populi: Znate li koja je razlika između ultrazvuka dojke i mamografije?

Vox populi: Znate li koja je razlika između ultrazvuka dojke i mamografije?
  • Objavljeno: Četvrtak, 31.10.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Pink Power

Listopad je, već tradicionalno, mjesec borbe protiv raka dojke obilježen poznatom ružičastom vrpcom. Da bismo naše čitateljice što bolje educirali o ovoj zloćudnoj bolesti čak smo i portal CentarZdravlja kroz članke obojili u ružičastu boju!

Tim smo povodom objavili veliki Ružičasti vodič u kojem smo naše čitateljice educirali o zdravlju dojki i prevenciji raka. Osim toga, otkrili vam koje su najčešće zablude vezane uz rak dojke, razgovarali s hrabrom Sanjom Šutej koja nam je otkrila pozitivne činjenice koje je naučila tijekom borbe s karcinomom dojke, ali i objavili brojne druge zanimljive i edukativne tekstove o ovoj tematici koje možete pronaći unutar ružičaste rubrike.

Za kraj smo odlučili upitati upravo vas, drage naše čitateljice, obavljate li redovito preglede dojki i testirati vaše znanje o preventivnim pregledima. Moramo priznati, dosta vas je sasvim solidno upućeno u ovu tematiku što nam je drago jer se svijest podiže.

Ponavljanje je majka mudrosti stoga nakon što pogledate video trk na Ružičasti vodič i podsjetite se u kojoj dobi trebate otići na koji pregled, ali i koja je razlika između ultrazvuka i mamografije.

Preventivni pregled spašava život, doslovno, stoga ako ga još niste obavile učinite to što prije, ali i obavijestite svoje majke, kćeri i prijateljice da učine isto.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije