Isprobajte dinamičan i efikasan metabolički trening!

Isprobajte dinamičan i efikasan metabolički trening!

Isprobajte dinamičan i efikasan metabolički trening!
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

LeeZona Metabolički trening – dinamičan i efikasan trening koji povećava energetsku potrošnju ne samo tijekom treninga, nego i satima poslije.

Rijetko koji oblik treninga ne ubrzava metabolizam, barem kratkoročno, ali metaboličkom treningu je to primarni zadatak. Zasniva se na fiziološkom odgovoru i prije svega utječe na energetske sustave organizma. Ubrzan rad srca, visoki intenzitet, kratke pauze, angažiranje cjelokupne muskulature tijela su njegove glavne karakteristike, a uz to javlja se EPOC (excess post-exercise oxygen consumption) – povećana konzumacija kisika i nakon vježbanja. EPOC je zapravo niz reakcija koje se odvijaju na različitim razinama našeg tijela, kad se ono nastoji vratiti u prvobitno stanje, ali znatno većom brzinom (jer je i bio opterećen više nego inače) – ubrzano radi, troši energiju i sagorijeva kalorije još dugo nakon treninga.

Kombinacija kraćih kardio treninga i treninga snage daje puno bolje i brže rezultate od provođenja jednih i drugih odvojeno. Također, pridržavajući se određenih pravila (spajanje aerobnog i anaerobnog treninga, viši intenzitet vježbanja, kraće pauze, kombinacije kompleksnih i parcijalnih vježbi, pha, “super setovi”), ovakvi treninzi se mogu provoditi i u drugim formama, poput funkcionalnog treninga, kružnog, cross fita, pliometričkog ili intrvalnih treninga, koristeći pritom različite rekvizite ili pak samo težinu vlastitog tijela.

Iza metaboličkih treninga stoji znanost, koja dokazuje i potvrđuje navedeno, kao i rezultati tisuća ljudi širom svijeta, a namijenjen je svima koji:

  • žele povećati energetsku potrošnju i skinuti višak masnog tkiva
  • žele ubrzati bazalni metabolizam, tj. potrošnju kalorija u mirovanju
  • žele trening koji nije statičan, stalno se savladavaju nove vježbe
  • žele poboljšati svoje sportske performanse, rad kardiovaskularnog sustava i/ili mišićnu izdržljivost;
  • žele svoje tijelo staviti pred izazov.

Više saznajte na www.tower-fitness.com i www.leezona.com!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije