Jeste li odabrali dobar trening za sebe?

Jeste li odabrali dobar trening za sebe?

Jeste li odabrali dobar trening za sebe?
  • Objavljeno: Subota, 05.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ne uspijevate izdržati na treningu više od mjesec dana? Imamo dobru vijest - nije do vas. Jednostavno, svaki trening ne odgovara svakome, i vi još niste uspjeli pronaći onaj koji najbolje odgovara vama. Evo kako ćete znati je li program vježbi kojima ste se trenutačno posvetili po vašoj mjeri i trebate li napraviti zaokret i napokon ustrajati i (početi guštati) u treningu. Jednostavno je - samo trebate pronaći odgovore na ova 4 pitanja:

1. Uživam li? Ne trebate biti opsjednuti svojim treningom, ali trebali biste uživati barem u toj mjeri da nemate otpor prema vježbanju i da to ne smatrate mrskom obavezom. Zapravo, možete se i pitati - užasavam li se treninga? Ako se tako osjećate - siguro niste na dobrom putu.

2. Uklapa li mi se trening u moj život? Danas svi imamo prenatrpane rasporede i nije lako redovito vježbati, čak i ako volite svoj trening. Tri puta tjedno po sat vremena u teretani vam je prevelik zalogaj? Onda odustanite - bit će dovoljno i da prošetate svaki dan po svom kvartu ili kod kuće odvježbate na prostirci 20 minuta.

Isprobajte brzi trening za cijelo tijelo!

3. Imam li društvo? Ako svi s posla ili vaše prijateljice idu na Pilates, a vi volite trčanje - postoji velika vjerojatnost da nećete ustrajati. Ljudi su društvena bića i volimo koristiti svaku priliku za malo druženja i dijeljenje zajedničkih interesa. Ako nemate s kim dijeliti strast prema vježbanju, što uvijek motivira, pokušajte se barem preko foruma povezati s ljudima koji vole iste vježbe poput vas - podijelite iskustva, novosti i malo chatajte...

4. Djeluje li? Počnite pratiti svoj napredak nakon otprilike dva mjeseca treniranja. Upitajte se: Trčim li brže? Radim li više ponavljanja? Izvodim li vježbe s više koordinacije? Ako ne primijetite nikakav rezultat - nešto ne štima i možda bi bilo vrijeme da se okrenete nečem drugom.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije