Evo zašto je hidrolizirani kolagen najpopularniji kozmetički proizvod za kožu!

Evo zašto je hidrolizirani kolagen najpopularniji kozmetički proizvod za kožu!

Evo zašto je hidrolizirani kolagen najpopularniji kozmetički proizvod za kožu!
  • Objavljeno: Utorak, 29.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdravlje kože

Hidrolizirani kolagen, poznat i kao kolagen peptid ili kolagen hidrolizat je vrsta kolagena koji se brže i lakše apsorbira u krvotok pa ga se nerijetko naziva čudotvornim lijekom za očuvanje mladosti i zdravlja.

S godinama proizvodnja kolagena opada pa je dodatak kolagena neizbježan za sve koji brinu o zdravlju i izgledu. Posljednjih godina hidrolizirani kolagen postaje sve popularniji među ljudima koji žele koži dati mladoliki izgled, ublažiti bolove u zglobovima ili poboljšati zdravlje kostiju. Ovaj jedinstveni protein je zapravo 3u1 za održavanje zdravlja i ljepote.

Zato brojni kozmetički proizvodi danas sadrže upravo hidrolizirani kolagen, a za što je dobar i koliko je siguran, otkrijte u nastavku.

Hidrolizirani kolagen smanjuje bolove u zglobovima

Budući da se hrskavica zgloba sastoji od kolagena, a bolovi u zglobovima često proizlaze iz gubitka kolagena, smatra se da kolagen može smanjiti bolove u zglobovima. Studije pokazuju da hidrolizirani kolagen može pomoći u jačanju zglobova i smanjenu boli uzrokovane stanjima poput osteoartritisa, a radilo se o isključivo o dodatku hidroliziranog kolagena.

Hidrolizirani kolagen liječi osteoporozu

Hidrolizirani kolagen može igrati ulogu u sprječavanju i liječenju osteoporoze. Naime, liječenje s 5 grama hidroliziranog kolagena dnevno tijekom godinu dana povećalo je mineralnu gustoću kostiju i poboljšalo markere koji ukazuju na povećano stvaranje kostiju i smanjenu degradaciju kostiju. No, potrebno je još istraživanja kako bi se utvrdilo pomažu li i drugi izvori kolagena u drugim oblicima.

Hidrolizirani kolagen smanjuje bore

Koža se sastoji od kolagena, proteina koji joj daje stabilnost i čvrstoću, a koji s vremenom opada pa se mnogi pouzdaju u kolagen u obliku dodatka prehrani. Učinkovitost kolagena kao dodatka prehrani ovisi o kvaliteti proizvoda i o tome kako se kolagen stvara i kako ga tijelo koristi. Hidrolizirani kolagen se lakše apsorbira pa može smanjiti bore, poboljšati hidrataciju i elastičnost kože, a može pomoći i u liječenju ožiljaka od akni.

Pretjerana konzumacija hidroliziranog kolagena

Zbog visokog stupnja sigurnosti hidrolizirani kolageni koristi se često i dugotrajno i u većini slučajeva nema nuspojava. Ipak, neki ljudi mogu osjetiti blage probavne smetnje ako pretjeraju s hidroliziranim kolagenom. Isto tako, kolagen trebaju izbjegavati vegetarijanci i vegani, kao i osobe alergične na ribu ili školjke.

Kako odabrati pravi hidrolizirani kolagen?

U mnoštvu različitih proizvoda i velike ponude najbolje se voditi kvalitetom i povjerenjem. Yasenka Skinage Collagen Elegance poznat je i pouzdan dodatak prehrani bez šećera i bez glutena koji sadrži hidrolizirani kolagen te hijaluronsku kiselinu, koenzim Q10, ekstrakt zelenog čaja, vitamin C, vitamine B kompleksa i cink. Yasenka Skinage Collagen Elegance uspješno smanjuje bore te dubinski hidratizira i osigurava energiju stanicama u svim slojevima kože.

Skinage Collagen Elegance sadrži hidrolizirani kolagen koji izgrađuje popucala vlakna i potiče prirodnu sintezu kolagena, zatim polifenole iz zelenog čaja koji zaustavljaju preuranjeno starenje te koenzim Q10 koji smanjuje oštećenja od sunca i štiti kožu od štetnih zračenja. Osim toga, u sastavu se nalazi i hijaluronska kiselina koja smanjuje bore, a vitamini C i B kompleks sprječavanju perutanje kože i osiguravaju pravilnu sintezu kolagena.

Skinage Collagen Elegance potiče sintezu prirodnog kolagena, nadoknađuje izgubljeni kolagen i koži vraća elastičnost, a istovremeno štiti stanice kože od vanjskih utjecaja, sprječava hiperpigmentaciju i upale te smanjuje crvenilo kože, akne i rozaceju.

Više informacija o proizvodu saznajte na linku!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije