Saznajte kada trebate početi uzimati kolagen

Saznajte kada trebate početi uzimati kolagen

Saznajte kada trebate početi uzimati kolagen
  • Objavljeno: Utorak, 27.07.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zdravlje kože

Kolagen je jedan od najzastupljenijih i najkorisnijih proteina u našem tijelu. Tijekom djetinjstva i rane odrasle dobi tijelo proizvodi puno kolagena, no već nakon 21. godine količina proizvedenog kolagena u organizmu počinje opadati.

Mnogi započinju voditi brigu o vlastitoj koži tek kada primijete prve znakove starenja, no stručnjaci tvrde da je najbolje vrijeme za to puno ranije nego što mislimo. Jednom kada započne proces usporavanja proizvodnje kolagena, naš organizam u prosjeku svake godine proizvede 1 do 1,5% kolagena manje.

Kolagen i starenje

U ranim 20. godinama, u većini slučajeva, očite promjene uslijed smanjenja proizvodnje kolagena još nisu toliko vidljive. Ipak, proces starenja je započeo što znači da će se bore, smanjena elastičnost kože i drugi znakovi početi postupno pojavljivati ne samo na licu, već i na cijelom tijelu. Oko 50. godine života proizvodnja kolagena se bitno smanjuje, a vidljivo starenje ubrzava.

Osim za sprječavanje starenja i bolji izgled, kolagen je ključan za povezivanje tkiva i organa. Iznimno je važan sportašima i osobama koje se rekreativno bave sportom s obzirom na to da izgrađuje mišiće i zglobove.

Godine nisu jedini uzrok smanjenja proizvodnje kolagena. Pojačani gubitak kolagena uzrokuju i nezdrave navike, kao što su:

  • prekomjerno izlaganje suncu
  • pušenje
  • stres
  • nezdrava prehrana

Iako nikad nije kasno za početi uzimati kolagen i usporiti pojavu novih znakova starenja, za što bolje rezultate se preporučuje s ovom praksom započeti već tijekom 20. godina.

Izvori kolagena

Kolagen je moguće unijeti u organizam putem namirnica kao što su juha od kostiju, piletina, bjelanjci i losos. Problem kod unosa kolagena putem prehrane jest to što osobe koje ne konzumiraju meso ne mogu kolagen dobiti putem hrane, jer biljke ne proizvode kolagen.

Drugi problem jest to što čak i osobe koje konzumiraju meso ne mogu točno utvrditi dobivaju li kolagena koliko im je potrebno. Da biste bili sigurni da unosite dovoljnu količinu ovog korisnog proteina, možete se odlučiti za uzimanje dodataka prehrani koji sadrže kolagen.

Yasenka Skinage Collagen Elegance je dodatak prehrani koji nadoknađuje izgubljeni kolagen, potiče sintezu prirodnog kolagena i uspješno smanjuje bore, a koži vraća elastičnost te dubinski hidratizira i osigurava energiju stanicama u svim slojevima kože.

Yasenka Skinage Collagen Elegance sadrži hidrolizirani kolagen, ekstrakt zelenog čaja, hijaluronsku kiselinu, koenzim Q10, vitamin C, vitamine B kompleksa i cink, a ne sadrži šećer. Hidrolizirani kolagen izgrađuje popucala vlakna i potiče prirodnu sintezu kolagena, polifenoli iz zelenog čaja zaustavljaju preuranjeno starenje, dok koenzim Q10 smanjuje oštećenja od sunca i štiti kožu od štetnih zračenja. Hijaluronska kiselina smanjuje bore, a vitamini C i B kompleks sprječavanju perutanje kože i osiguravaju pravilnu sintezu kolagena.

Skinage Collagen Elegance štiti stanice kože od vanjskih utjecaja, sprječava hiperpigmentaciju i upale te smanjuje crvenilo kože, akne i rozaceju.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije