Isprobajte masažu protiv glavobolje!

Isprobajte masažu protiv glavobolje!

Isprobajte masažu protiv glavobolje!
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Nakon cjelodnevnih pregovora s kolegama i klijentima, usredotočenosti na posao i dugotrajnih sastanaka kao posljedica se najčešće javlja glavobolja. Bol u glavi i napetost se uzrokuju nakupljanjem nezadovoljstva, stresa i tjeskobe.

Neki od najvećih utjecaja na glavobolju su zagušljivost prostora, rad za kompjuterom i cjelodnevno gledanje u monitor zbog čega se osobama koje vode takav stil života preporučuje što više fizičke aktivnosti u slobodno vrijeme, ali i boravak na zraku.

Uzroci glavobolje

S obzirom na to da postoje brojni uzroci glavobolje teško je odgonetnuti pravi uzrok, ali zna se da se glavobolja najčešće javlja kod bolesti tipa tumora, neinfektivnog meningitisa, virusnih infekcija, bolesti zuba, krvarenja na mozgu, krvožilnih poremećaja, predoziranja lijekovima, glaukoma, povišenog krvnog tlaka, vrućice, apstinencije kofeina, sinusitisa, infekcija, hipoksije i hormonalnih poremećaja.

Smanjenjem unosa masne hrane može se smanjiti i glavobolja te njen intenzitet. Pod masnom hranom misli se na zasićene masti koje se nalaze u siru, maslacu, sladoledu i mesu.

Omega 6 masne kiseline

Omega 6 masne kiseline isto tako potiču upale i bolove, pa je najbolje izbjegavati biljna ulja kao što je kukuruzno i suncokretovo.

Nikako nemojte izbjegavati sve masti jer Omega 3 masne kiseline odlično djeluju na upale i bolove, a nalaze se u ribljem mesu i orašastim plodovima. Omega 3 masne kiseline su odlične i za pamćenje, koncentraciju, zdravlje i imunitet.

Sve naravno ovisi od osobe do osobe jer je svaka osoba individua za sebe, pa sve navedeno nema univerzalnu vrijednost. Kao što nekim osobama jaka kava uklanja glavobolju, drugima jaka kava prouzročuje glavobolju i zato si svaka osoba sama treba odrediti režim prehrane, pa se savjetuje da vodite dnevnik unosa namirnica kako bi lakše otkrili uzrok glavobolje.

Masaža uha

Kako bi izbjegli nepotrebno konzumiranje lijekova protiv bolova koji nisu najbolji izbor, probleme s glavoboljom možete pokušati riješiti na prirodan način, uz pomoć raznih prirodnih recepta, ali i uz pomoć masaže uha, koja u 90% slučajeva pomaže ukloniti napetost i bol u glavi.

Prije masaže uvijek operite ruke i nakapajte par kapi eteričnog ulja japanske metvice i borovice koje će hladiti mjesta koja masirate. Eterično ulje japanske metvice i borovice je smjesa eteričnih ulja koja su namijenjena za lokalnu primjenu kod bolova u mišićima, upala živaca i glavobolja.

Eterično ulje japanske metvice i borovice

Eterično ulje japanske metvice i borovice predstavlja brzu prirodnu pomoć kod svih neugodnih zdravstvenih tegoba jer ublažava mialgije, neuralgije i glavobolje, ali i skraćuje njihovo trajanje u kratkom vremenu. Eterično ulje će djelovati rashlađujuće, spazmolitički, analgetski i protuupalno.

Postupak masaže

  1. Nanesite na prste malo eteričnog ulja japanske metvice i borovice.
  2. Po ušnoj resici palcem i kažiprstom radite kružne pokrete u smjeru gore pa dolje te cijelo vrijeme stvarajte lagani pritisak.
  3. Ako na nekim dijelovima osjetite veću napetost prilikom masiranje kružnim pokretima tada se na tim mjestima malo zadržite.
  4. Palcem pritisnite vanjsku stranu uha, a unutarnju stranu pritisnite srednjim prstom, pa uho povlačite gore, dolje. Ovaj pritisak će vas riješiti napetosti u glavi, samo je važno da pronađete dobru točku.
  5. Ponovo s istim prstima uho povlačite prema dolje, malo zadržite, pa povucite prema sredini, malo zadržite i onda povucite prema gore, pa malo zadržite. Zatim se vratite prema dolje i laganim pritiskom i kružnim pokretima povlačite uho prema van.
  6. U uho stavite kažiprst, a na vanjsku stranu uha stavite palac, pa lagano povlačite palcem prema gore i vanjski dio uha prema dolje, a svaki pokret radite uz lagani pritisak.
  7. Stavite kažiprst s unutarnje strane uha, lagano ga pritisnite i masirajte uho s unutarnje strane uz lagani pritisak, pa prema gore povlačite kažiprst, pa onda prema dolje.

Masaža uha

Kada završite s masažom jednog uha, sve isto ponovite i na drugom uhu. Cijeli postupak možete pogledati i u videu.

Prilikom masaže uha savjetuje se i koristiti ulje paprene metvice jer će vas to ulje dodatno opustiti. Ulje paprene metvice se koristi još kod visoke temperature, infekcija dišnih sustava, gljivičnih oboljenja, migrena, mučnina, problema s probavom, neredovitih menstruacija, u stanjima šoka, hemeroida, kožnih alergija i glavobolja praćenih povraćanjem.

Nakon masaže uha savjetuje se popiti čaj od borovnice koji je isto tako djelotvoran kod opuštanja bolova u glavi.

Ana Zibar

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE

Najnovije

Najčitanije