Kako dr. Oz pobjeđuje stres?

Kako dr. Oz pobjeđuje stres?

Kako dr. Oz pobjeđuje stres?
  • Objavljeno: Srijeda, 20.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Stres nije samo u vašoj glavi. On se odražava na cjelokupno tijelo, a najčešći simptomi kroničnog stresa su napetost u mišićima, bolan zatvor i poteškoće sa spavanjem. Kako biste se oslobodili stresa što prije, trebaju vam brzi i jednostavni trikovi koje donosi dr. Oz.

Radite grimase

Zategnite, napnite i vježbajte mišiće lica. Napnite mišiće lica, držite ih napetima oko 15 sekundi, potom ih opustite. Ponovite nekoliko puta.

Ponavljane kontrakcije mišića će pomoći u oslobađanju nakupljene napetosti na području vrata i ramena.

Istegnite se

Istezanje će opustiti mišiće i ukloniti napetost. Istežite se u položajima koji vam odgovaraju. Kako se ne biste tijekom istezanja ozlijedili, potražite savjet stručnjaka.

Najbrže djelovanje će imati istezanje u položaju mačke. Stanite na sve četiri, spuštajte trup dok izdišete, a podižite ga dok udišete.

Dišite duboko

Dubokim disanjem ćete smanjiti razinu hormona stresa. Dok duboko dišete obratite pažnju na položaje dijafragme.

Dubokim disanjem ćete povećati dotok kisika i hranjivih tvari do svake stanice u tijelu, čime će se pospješiti njihova funkcija.

Masirajte stopala

Dobra masaža stopala će podići razinu oksitocina. Za masažu možete koristiti umirujuća eterična ulja. Započnite od prstiju i polako završavajte prema peti.

Svaki prst povlačite oko 10 sekundi, potom ih opustite. Kada ste gotovi sa stopalima, izmasirajte listove od gležnja prema koljenu.

Češće prakticirajte seks

Seks je odličan za popravljanje raspoloženja. Žene, koje seks prakticiraju 3 do 4 puta tjedno, u prosjeku žive dulje.

Istraživanja su pokazala da se tijekom seksa i orgazma oslobađaju hormoni sreće i povezanosti, a smanjuje razina hormona stresa.

Vježbajte

Bilo kakav oblik fizičke aktivnosti će pomoći u smanjenju stresa. Vaše tijelo će preplavit endorfini, a vi ćete primijetiti povećanje razine energije.

Ako tek započinjete sa svakodnevnim vježbanjem, najbolje je da se odlučite za šetnju dok ne poboljšate fizičku kondiciju.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije