Mogu li amino kiseline pomoći jačanju imuniteta?

Mogu li amino kiseline pomoći jačanju imuniteta?

Mogu li amino kiseline pomoći jačanju imuniteta?
  • Objavljeno: Srijeda, 04.11.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kada smo okruženi sezonskim bolestima i pandemijom, većina ljudi je u potrazi za trikovima i nutrijentima koji će ih zaštititi i potaknuti normalnu funkciju imunološkog sustava.

Bez obzira o čemu se radi, koronavirusu, gripi ili običnoj prehladi, imunitet ima važnu funkciju, a to je obrana organizma od virusa, bakterija i drugih patogena koji mogu uzrokovati infekciju i naštetiti zdravlju.

Upravo je jačanje imuniteta prvi korak u prevenciji bolesti. Iako nam se čini da je naš imunitet dovoljno jak, ponekad se dogodi da on zakaže upravo u trenutku kada smo najranjiviji, odnosno kada naš organizam napadnu virusi i bakterije.

Za jak imunitet nije dovoljno samo konzumirati namirnice bogate hranjivim tvarima. Tajna jakog imuniteta krije se u idealnoj ravnoteži za koju su potrebni kvalitetna i raznovrsna prehrana, aktivan način života, dovoljna količina sna i niska razina stresa. Kada je imunološki sustav dovoljno jak, sposoban je sam uništiti štetne tvari i tako spriječiti razvoj bolesti. Imunološki sustav čovjeka je iznimno složen, stoga mu je potrebna i dodatna pomoć za borbu protiv infekcija i bolesti.

Aminokiseline za jačanje imuniteta

Osim već poznatih vitamina i minerala, za normalnu funkciju imunološkog sustava neophodne su i aminokiseline.

Aminokiseline su organske molekule koje sudjeluju u brojnim tjelesnim funkcijama, kao što je razgradnja hrane i rast stanica. Upravo aminokiseline potiču stvaranje i aktivaciju stanica imunološkog sustava, zahvaljujući čemu se naš organizam lakše može obraniti protiv virusa i bakterija. Osim toga, aminokiseline pomažu i bržem oporavku.

Želite li pomoći svom organizmu i ojačati imunitet, potrebno je dodatno uzimati nutrijente za jačanje imuniteta. Potrebne vitamine i minerale, kao i 11 aminokiselina možete pronaći u Yasenka Imuno Boost dodatku prehrani za jačanje imuniteta.

Imuno Boost pomaže brzom oporavku i potiče stvaranje stanica imuniteta važnih za učinkovito funkcioniranje imunološkog sustava čime pruža pomoć organizmu upravo onda kada je to najpotrebnije.

Preduhitrite bolesti na vrijeme i ojačajte svoj imunitet kako biste zimu proveli zdravi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije