Oprezno prilikom probadanja genitalija!

Oprezno prilikom probadanja genitalija!

Oprezno prilikom probadanja genitalija!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 04.05.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prebadanje genitalija je sigurno samo ako to obavi stručnjak, a sami uzmite u obzir nekoliko važnih uputa.

Engleska riječ piercing na hrvatskom doslovce znači bušenje, a tumačenje u skladu sa značenjem govori kako je riječ o ukrašavanju tijela naušnicom što je umećemo u probodeno mjesto na tijelu. Najčešće ljudi nakitom ukrašavaju svoje uši, neki si priušte piercing nosa, usana, jezika, obrva ili pupka, a oni najhrabriji su dovoljno smioni da probuše i bradavice na prsima, klitoris, penis ili mošnju. A pri tome je potrebna i veća mjera opreza, pa zato uzimanje u obzir sljedećih savjeta neće biti na odmet.

Oprez prije zahvata

Morate biti svijesni da je piercing u suštini kirurški zahvat ? u svojoj ćete koži napraviti duboku rupu. Zato poštujte svoje tijelo i sam postupak. Prije zahvata dobro istražite koji profesionalni piercing salon u vašoj okolici je najprimjereniji, o iskustvima razgovarajte i s onima koji već imaju piercing. Nemojte žuriti i izaberite mogućnost, koja će vam donijeti najbolje rezultate uz najmanji rizik. U piercing studiju budite pozorni na opću čistoću prostora, iskustva i profesionalnost piercing majstora i primjerenost i sterilnost njegove opreme. Nakit neka bude kvalitetan, načinjen od kirurškog čelika, zlata, platine ili titana, jer druge legure (nikal ili mesing) mogu uzrokovati alergije kože. Ako ste u dvojbi, zahvalite na njihovom vremenu koje su vam posvetili i potražite drugu lokaciju, gdje ćete dobili bolju uslugu uz manji rizik.

Njega nakon zahvata

Trajanje zacjeljivanja je različito u odnosu na vrstu piercinga, a kreće se od jednog do šest mjeseci. Za to je vrijeme potrebna redovita dezinfekcija s primjerenim sredstvom koje ne sadrži alkohol ili petrolej. Koristite antibakterijski sapun ili sterilnu otopinu soli, kojom si piercing ispirite bar dva puta na dan. Neko je vrijeme potrebna potpuna spolna apstinencija, a nakon toga određena mjera opreza. Kod penilnih piercinga je još neko vrijeme obavezno korištenje kondoma, koji moraju biti dovoljno snažni i veliki. Infekcije nisu zabavne, pa se biranje kraćih puteva često osvećuje. Treba izbjegavati i igranje svojim nakitom, jer se prilikom svakog pomicanja u nezaraslu ranu mogu naseliti bakterije koje uzrokuju zarazu ili produžuju proces zarastanja. Prije svakog dodirivanja piercinga dobro operite ruke, a posebno morate paziti na nečistoću ispod noktiju. Preporučljivo je da se bar mjesec dana vaš piercing ne smoči, što znači da plivanje ne dolazi u obzir, a tijekom tuširanja ga treba zaštititi od vlage. Ne mijenjajte nakit prečesto, a uopće ga ne smijete razmjenjivati s prijateljima. Zacjeljivanje ubrzavaju i cinkove kreme i vitamini u šumećim tabletama.

Ako dođe do komplikacija, posavjetujte se sa svojim liječnikom

Crvenilo ili lagana oteklina oko novog piercinga je normalna pojava, ali ako ne nestane - to je znak zaraze, pa u tom slučaju što prije morate posjetiti svog liječnika. Infekcija je obično popraćena i osjećajem pečenja ili svrbeža. Ako se zaraza počne pravovremeno liječiti, ne predstavlja veću prijetnju vašem zdravlju. Povremeno kratkotrajno krvarenje kod svježih je piercinga uobičajeno i može se zaustaviti neposrednim pritiskom na mjesto krvarenja, a ako traje duže od dvije do tri minute, hitno morate potražiti liječničku pomoć. Ako imate bilo kakvo pitanje, nemojte okljevati nego se posavjetujte s vašim osobnim liječnikom.

Imate samo jedno tijelo, stoga je važno da donosite pravilne odluke, koje na nj utječu. Zabavljajte se s njim, ali pri tome nemojte zaboraviti na sigurnost.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije