Što su seksualni problemi?

Što su seksualni problemi?

Što su seksualni problemi?
  • Objavljeno: Četvrtak, 17.06.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Koji su uzroci seksualnih problema kod žena?

Seksualni problemi znače da seks nije zadovoljavajuće i pozitivno iskustvo za vas. Kod žena, zajednički seksualni problemi uključuju vrlo malo zanimanja za seks, probleme s uzbuđivanjem ili probleme s orgazmom. Za neke žene, bolovi tijekom odnosa su problem.

Većina žena ima seksualne probleme u nekom trenutku u životu. Za neke žene, problem je konstantan. No, vaši simptomi su seksualni problem samo ako vas smetaju ili uzrokuju probleme u vašem odnosu.

Nema "normalne" razine seksualnog odaziva, jer je to različito za svaku ženu. Možete također naći da je ono što je normalno u jednoj fazi života, doživi promjenu u drugoj fazi ili starosti. Uobičajeno je za žene i muškarce da imaju manje intenzivan seksualni nagon s godinama. To je povezano s hormonalnim promjenama u tijelu.
 
Ženska seksualnost je kompleksna. Najvažnija je potreba za bliskošću i intimnošću. Žene također imaju fizičke potrebe. Kada postoji problem u emocionalnom ili fizičkom aspektu života, možete imati seksualne probleme.

Neki uzroci su:

Emocionalni uzroci, kao što su stres, problemi u vezi, depresije ili anksioznost, sjećanje na seksualne traume i nezadovoljstvo svojim tijelom.

Fizički uzroci, kao što su hormonalni problemi, bol od ozljeda ili drugih problema, i određena stanja poput dijabetesa ili artritisa.

Starenje, što može uzrokovati promjene u vagini kao što je suhoća.

Određeni lijekovi koji mogu uzrokovati seksualne probleme. To uključuje lijekove za depresiju, krvni tlak i dijabetes.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije