Tipovi raka dojke

Tipovi raka dojke

Tipovi raka dojke
  • Objavljeno: Utorak, 22.06.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Je li vaš rak invazivan ili neinvazivan?

Nakon dijagnoze raka dojke, vaš liječnik će željeti utvrditi specifičnosti vašeg tumora. Koristeći uzorak tkiva iz biopsije dojke ili tumora ako ste već prošli operaciju, vaš medicinski tim određuje tipa raka dojke. Ova informacija pomaže liječniku odlučiti koje opcije su najprikladnije za vas.

Bilo da je vaš rak invazivan ili neinvazivan to pomaže liječniku odrediti je li se rak proširio izvan grudi, koje su tretmani odgovarajući za vas i rizik od razvoja raka dojke u istoj ili drugoj dojci.

Neinvazivan (in situ) karcinom dojke
In situ rak dojke odnosi se na rak gdje se stanice nisu proširile na okolna tkiva dojke. Najčešći tip neinvazivnih karcinoma dojke je duktalni karcinom in situ, koji je ograničen na mliječne kanaliće. Abnormalne stanice se nisu proširile u okolna tkiva dojke. Liječnici ponekad ovaj tip raka nazivaju nultim stadijem raka.

Invazivni rak dojke
Invazivni rak dojke se proširio izvan membrana na okolna tkiva. Stanice raka tada mogu putovati u druge dijelove tijela, kao što su limfni čvorovi. Ako je vaš rak dojke u stadiju I, II, III ili IV, imate invazivni karcinom dojke.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije