Iskliznuće diska

Iskliznuće diska

Iskliznuće diska
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.04.2018.
  • Broj pregleda: 16.204
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Iskliznut disk najčešće se dogodi u dobi između 25 i 45 godina i nešto je češći u muškaraca. Rizični čimbenici su pretilost i neispravno podizanje predmeta.
Kategorija: Kosti

Uzroci iskliznuća diska

Poslije 25. godine diskovi se počnu isušivati, a najsuši su pri hodanju pa se ne valja baviti napornom aktivnošću koja uključuje leđa bez dobrog zagrijavanja. Diskovi su podložniji plolapsu ili hernijaciji kao rezultat normalnog stresa svakodnevnog života i lakših ozljeda. Katkad ozljeda diska nastane zbog oštrog savijanja ili okretanja ili zbog nepravilnog podizanja teškog predmeta. Nakon približno 45. godine života, oko diska se stvara vezivno tkivo, stabilizira ih i smanjuje mogućnost ozljede.

Sadržaj

Vezane teme

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!