Geografski jezik

Geografski jezik

Geografski jezik
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Geografski jezik je bezopasno stanje koje utječe na površinu vašeg jezika. Jezik je normalno pokriven sa sitnim, ružičasto-bijelim kvržicama (papilama).
Kategorija: Usna šupljina

Definicija geografskog jezika

Geografski jezik je bezopasno stanje koje utječe na površinu vašeg jezika. Jezik je normalno pokriven sa sitnim, ružičasto-bijelim kvržicama (papilama). No kod geografskog jezika, u dijelovima na površini jezika (koje izgledaju kao mrlje) nedostaju papile i pojavljuju se kao glatki, crveni „otočići", često s malo podignutim brazdama.

Ove mrlje (lezije) daju jeziku izgled karte, to jest geografski izgled. Lezije se često izliječe u jednom području, a zatim se premjeste (migriraju) na drugi dio vašeg jezika. Geografski jezik je također poznat kao benigni migrirajući glositis.

Iako geografski jezik može izgledati alarmantno, on ne uzrokuje zdravstvene probleme i nije povezan s infekcijom ili rakom. Geografski jezik može ponekad uzrokovati neugodu te povećanu osjetljivost na određene tvari.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!