Čokoladna torta

Čokoladna torta

Čokoladna torta
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Čokoladna torta s čokoladnom glazurom i čokoladnom kremom.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Biskvit

  • 9 velikih jaja
  • 400 g šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žlice soka od limuna
  • 280 g pšeničnog brašna
  • Čokoladna krema
  • 150 g šećera
  • 6 velikih žumanjka
  • 1 jaje
  • 455 g omekšanog maslaca
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 170 g rastopljene čokolade za kuhanje
  • Čokoladna glazura
  • 85 g maslaca, izrezati na 3 komada
  • 85 g rastopljene čokolade za kuhanje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 165°C.

Pripremite dva kalupa za tortu promjera 20 centimetara . Kalupe namažite maslacem i pobrašnite.

U velikoj zdjeli pomiješajte žumanjke s polovicom šećera i vanilijom. Miksajte oko 1 minutu.

Bjelanjke i limunov sok miksajte na velikoj brzini 1 do 2 minute. Polako dodajte preostali šećer. Nastavite miksati dok ne dobijete snijeg.

Pola bjelanjaka dodajte u smjesu sa žumanjcima, a zatim dodajte pola brašna. Sve dobro izmiksajte, a zatim dodajte preostale bjelanjke i brašno.

Ulijte tijesto u kalupe i pecite 30 do 40 minuta. Pustite da se kolači ohlade 10 minuta, a zatim ih izvadite iz kalupa da se ohlade u potpunosti.

Čokoladna krema

U mali lonac stavite šećer i 120 ml vode. Kada prokuha, kuhajte 3 do 5 minuta.

Dok se sirup kuha, dobro izmiksajte žumanjke i cijelo jaje. Dok miksate jaja polako u njih dodajte šećerni sirup. Miksajte 8 do 10 minuta. Smanjite brzinu i polako dodajte omekšani maslac.

Kada se maslac uklopi u smjesu, dodajte vaniliju i čokoladu i miksajte na velikoj brzini.

Čokoladna glazura

Umiješajte maslac u čokoladu i miješajte dok se u potpunosti ne otopi. Ohladite glazuru na sobnoj temperaturi. Stavite ju na vrh torte, dopuštajući da višak curi sa strane.

Svaki biskvit prerežite horizontalno. Tortu slažite tako da stavite biskvit i na njega kremu. Ponovite. Na vrh posljednjeg biskvita stavite glazuru.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti