Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pita od jabuka

Pita od jabuka

Pita od jabuka
  • Objavljeno: Utorak, 02.09.2014.
  • Broj pregleda: 3.130
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ukusna domaća pita od jabuka.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Izmiješajte brašno, šećer i kockice maslaca. Dodajte žumanjak, prstohvat soli i 2-3 žlice hladne vode ili mlijeka. Oblikujte tijesto, zamotajte u prozirnu foliju i držite u frižideru najmanje 1 sat.

Karamelizirajte šećer dok ne dobije svijetlo smeđu boju. Prelijte slatkim vrhnjem i pustite da kuha 15 minuta. Dodajte sol i maslac, i neprestano miješajte. Smjesu izlijte u lim za pečenje. Kada se ohladi, izrežite na kockice.

Operite, oguliti i izvadite sjemenke iz jabuka. Izrežite ih na komade debljine 3 cm. Pospite jabuke narančinom korom i s dvije žlice soka od naranče. Dodajte kocke karamele.

Razvaljajte 2/3 tijesta na promjer od 28 cm. Stavite tijesto u kalup za tortu promjera 24 cm. Položite tijesto u kalup tako da i zidovi kalupa budu prekriveni tijestom. Dno na nekoliko mjesta ubodite vilicom. Pospite mljevenim keksima i stavite smjesu s jabukama.

Razvaljajte preostalo tijesto i izrežite ga na trake debljine 1 cm. Tijesto poslažite na kolač i premažite žumanjkom kojeg ste pomiješali s mlijekom.

Pecite 30 do 40 minuta.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti