Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pita od ribizli

Pita od ribizli

Pita od ribizli
  • Objavljeno: Petak, 22.08.2014.
  • Broj pregleda: 98
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Voćna poslastica!
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Pomiješajte sastojke za biskvit. Smjesu mijesite rukama dok ne dobijete mekano tijesto. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 175°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 27 cm.

Razvaljajte tijesto i stavite ga u lim za pečenje. Razvaljajte dovoljno veliko tijesto da može prekriti dno i stranice lima za pečenje.  Pospite krušnim mrvicama i stavite sa strane.

Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim dodajte šećer i još malo izmiješajte. Pažljivo umiješajte ribizle, mljevene bademe i limunovu koricu. Smjesu stavite na biskvit i pecite oko 45 minuta. Poslužite uz svježe voće.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Čarolija okusa na vašem blagdanskom stolu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti