Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Božićna purica

Božićna purica

Božićna purica
  • Objavljeno: Subota, 26.12.2015.
  • Broj pregleda: 9.200
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Nezaobilazni dio blagdanskog stola.
Vrijeme pripreme: 5 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Puricu očistite iznutra i odrežite vrat. Dobro ju operite izvana i iznutra. Rastopite šećer i sol u četiri litre vode. Dodajte dvije narezane naranče i dva narezana limuna, timijan i ružmarin. Uronite puricu u marinadu i pokrijte folijom. Ostavite da se marinira najmanje 4 sata.

Puricu izvadite iz marinade i dobro operite izvana i iznutra. Obrišite ju i premažite izvana i iznutra mješavinom maslaca, soli i papra. Puricu napunite lukom, celerom, kriškama naranče, lovorovim listom, mrkvom i majčinom dušicom. Puricu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 200°C prsima prema dolje. Nakon toga ju izvadite iz pećnice i okrenite. Tijekom pečenja puricu zalijevajte pilećim temeljcem kako ne bi bila suha. Pokrijte ju folijom i pecite još dvadesetak minuta.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti