Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pileći ražnjići s gljivama i ananasom

Pileći ražnjići s gljivama i ananasom

Pileći ražnjići s gljivama i ananasom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.943
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Slasni pileći ražnjići s gljivama i ananasom.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

U velikoj zdjeli pomiješajte umak od soje, jabučni ocat, med, biljno ulje i mladi luk. Stavite gljive i piletinu u smjesu i promiješajte kako bi se sve obložilo. Pokrijte i marinirajte u hladnjaku na najmanje 1 sat.

Zagrijte roštilj na visoku toplinu.

Izvadite gljive i piletinu iz marinade i otresite višak. Prelijte marinadu u mali lonac za pirjanje i dovedite ju do vrenja na jakoj vatri. Smanjite vatru na srednje-nisku i pirjajte na 10 minuta, a zatim stavite na stranu.

Zamotajte komadiće piletine sa slaninom, a zatim ih stavite na štapiće za ražnjiće, no pazite da slanina ne visi. Tako sad stavljajte red polovica gljiva i komada ananasa.

Lagano nauljite rešetke roštilja. Stavite ražnjiće na rešetke. Pecite na 15 do 20 minuta, taman dok se sokovi iscijede, a slanina bude hrskava. Često okrećite i premazujte s rezerviranom marinadom.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti