Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zeleni rižoto

Zeleni rižoto

Zeleni rižoto
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.500
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Energetska vrijednost: 288 kcal / 1.204,99 kJ

Sastojci

Nutritivne vrijednosti

Neobično, zdravo i ukusno.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Pileći temeljac zagrijte dok ne proključa, a potom smanjite vatru.

Špinat temeljito isperite, stavite u zdjelu, pokrijte folijom na koju izbušite nekoliko rupa. Stavite u mikrovalnu na visoku temperaturu 2 do 3 minute ili u pećnicu na 5 minuta. Pustite da se ohladi, potom ocijedite višak vode. Stavite špinat u blender, dodajte bosiljak i miješajte dok smjesa ne postane glatka i kompaktna.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte, miješajući povremeno, oko 2 minute. Dodajte češnjak i pirjajte oko 30 sekundi. Dodajte rižu i sol te dobro promiješajte.

Dodajte 1/2 šalice pilećeg temeljca i 1/4 šalice vina u rižu. Kuhajte dok se tekućina ne upije. Zatim dodajte još 1/2 šalice pilećeg temeljca i 1/4 šalice vina. Nastavite kuhati na srednje jakoj vatri, pileći temeljac i vino dodavajte po potrebi dok riža ne postane kremasta, oko 25 do 35 minuta. Umiješajte smjesu špinata i bosiljka.

Uklonite s vatre, dodajte parmezan i papar po želji te poslužite odmah.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti