Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Antisklerin®

Opis
Antisklerin®

Namjena

kod prvih znakova starenja, slabljenja pamćenja i koncentracije
za vitalnost, mentalnu svježinu, bolje raspoloženje
posebno se preporučuju starijim osobama

Sastojci 

ulje češnjaka sa standardiziranim sadržajem vinilditiina, lecitin i vitamin E

SASTAV

Jedna Antisklerin® kapsula sadrži 350 mg ulja bijelog luka u ulju repe (1:1) sa 0,1% alicina, 100 mg lecitina i 50 mg vitamina E.

OPREMA

Kutija sa 30 mekih želatinskih kapsula.

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA

Izdaje se bez recepta u ljekarnama i drogerijama.

ČUVANJE I ROK VALJANOSTI

Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25°C.
Rok valjanosti naveden je na pakovanju.
Ne smije se upotrebljavati nakon navedenog.

Primjena

SVOJSTVA, DJELOVANJE I PODRUČJA PRIMJENE

Suvremena medicina ne može zaustaviti procese biološkog starenja. Međutim, ono što je moguće i što je gerijatrijska znanost koja se bavi proučavanjem, liječenjem i sprečavanjem staračkih bolesti utvrdila - jest, da se prvi simptomi starenja (gubitak pamćenja, slabost koncentracije, vrtoglavice itd.) mogu odložiti i ublažiti. Mogu se poboljšati vitalnost, dobra psihička kondicija te životni optimizam.
Djelovanje Antisklerin® kapsula omogućeno je visokim sadržajem standardiziranog ulja bijelog luka, lecitina i prirodnog vitamina E.
Ulje bijelog luka sa standardiziranim sadržajem alicina ima učinak prirodnog češnjaka, a neugodan miris izbjegnut je stavljanjem ulja u meke želatinske kapsule koje se u probavnom traktu lako rastapaju. Djelotvorne supstancije iz bijelog luka svestrano su ispitane i njihov je povoljan učinak na krv i krvne žile potvrđen. Ulje bijelog luka snizuje koncentracije kolesterola i masnoća u krvi, sprečava nakupljanja krvnih pločica, štiti unutarnje stijenke krvnih žila od oštećenja i kolesterolnih nakupina te snizuje krvni tlak. Prirodni lecitin s bogatim sadržajem kolina značajna je supstancija za funkciju mozga. Sinteza acetilkolina u mozgu ovisi o prisutnosti kolina u moždanim stanicama. Vitamin E iz ulja pšenične klice daljnji je značajni sastojak i aktivni princip u Antisklerin® kapsulama. Vitamin E štiti membrane stanica mozga od oksidativnih razaranja do kojih dolazi pod utjecajem agresivnih supstancija iz zagađene okoline ili iz hrane koja je premasna, prepržena i puna konzervansa. Vitamin E kao potentni prirodni antioksidans jača vlastiti obrambeni tjelesni sustav čovjeka. To je naročito važno kod procesa starenja, kada taj sustav postupno slabi.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Antisklerin® kapsule se mogu uzimati u vidu kura, 2 kapsule ujutro i 1 kapsulu navečer, neovisno o jelu, tijekom najmanje 10 - 20 dana. Nakon toga dovoljno je uzimati po 1 kapsulu ujutro i 1 kapsulu navečer tijekom duljeg vremenskog perioda.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci