Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Bio-C 300

Opis
Bio-C 300

Namjena 

za jačanje otpornosti organizma
kod pušenja, uzimanja alkohola te izloženosti stresu
nadopuna vitamina C
kod infekcija i ozljeda
za sportaše, trudnice i dojilje

Sastojci

vitamin C obogaćen bioflavonoidima iz limuna

SASTAV

jedna kapsula sadrži 300 mg vitamina C (askorbinske kiseline), 300 mg bioflavonoida iz limuna (Citrus limoni), 50 mg rutina.

OPREMA

Kutija sa 30 kapsula u blisterima. 

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA

Izdaje se bez recepta u ljekarnama i drogerijama.

ČUVANJE I ROK VALJANOSTI

Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25 °C, izvan dohvata male djece. Rok valjanosti naveden je na pakovanju.
Ne smije se upotrebljavati nakon navedenog datuma.

Primjena

SVOJSTVA I PODRUČJA PRIMJENE

U proteklih 80 godina, koliko je prošlo od njegova otkrića, vitamin C je postao poznat kao čudotvoran vitamin. U današnje stresno vrijeme sve više prepoznajemo njegovu zaštitnu i obrambenu ulogu u borbi protiv bakterija, virusa i slobodnih radikala. Slobodni radikali su agresivni, viskoko reaktivni spojevi, koji normalno nastaju u organizmu ili na njega djeluju izvana. Ukoliko se ne neutralizira njihovo djelovanje, slobodni radikali oštećuju stanične membrane i molekulu DNA - genetski materijal, što s vremenom dovodi do degenerativnih bolesti i preranog starenja. Uz zaštitnu i obrambenu ulogu, vitamin C ima i gradivnu ulogu. Vitamin C je sastavni element kolagena, proteina koji služi kao primarni građevni materijal vezivnih tkiva kože, kostiju, zubi, krvnih žila, hrskavice, tetiva i ligamenata, te je neophodan za jačanje stijenke krvnih žila te brže cijeljenje ozljeda, ogrebotina, prijeloma kostiju.
Nedostatak vitamina C prvenstveno se očituje u povećanoj sklonosti infekcijama i usporenom oporavku od bolesti. Blaži simptomi nedostatka vitamina C su slabost, brzo umaranje i tromost dok se kod kroničnog nedostatka bolesnici žale na bolove u kostima, zglobovima i mišićima te ponekad na otežano disanje. Najteži oblik nedostatka vitamina C izaziva skorbut, bolest koja se očituje oticanjem zglobova, krvarenjem desni, te pucanjem ili krvarenjem malih žila smještenih neposredno ispod kože.
Također, starenjem dolazi do smanjenja količine vitamina C u oku što može dovesti do katarakte. Bio-C 300 kapsule sadrže idealan kompleks čistog vitamina C i bioflavonoida. Dodatak prirodnih bioflavonoida povećava djelotvornost vitamina C sprječavajući njegovo uništenje (oksidaciju) i osiguravajući mu bolju apsorpciju. Osim toga, bioflavonoidi jačaju stijenke kapilara i vena, sprječavaju razvoj srčanih bolesti i tumora te su i sami jaki antioksidansi. Bio-C 300 kapsule se preporučuju sportašima, trudnicama, dojiljama, osobama izloženim stresu, te starijim osobama i pušačima.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Uzima se 1 kapsula na dan. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci