Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Bisolvon i kašlja više nema!

Bisolvon i kašlja više nema!

Bisolvon i kašlja više nema!
  • Objavljeno: Petak, 05.03.2010.
  • Broj pregleda: 21.336
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Poteškoće s iskašljavanjem, su česta pojava u našim klimatskim uvjetima. Otežano iskašljavanje nastaje kao posljedica stvaranja veće količine sluzi u dišnim putevima nego što je to inače normalno. Sluz može postati gušća i žilavija. Da bismo se oslobodili povećane količine sluzi koristimo prirodni mehanizam: kašljanje. Ali, ako sluz postane pregusta i prežilava, kašljanje neće biti dovoljno. U tom slučaju ćete kašljati, ali nećete iskašljati dovoljno sluzi i doći će do njenog zadržavanja. Da bismo olakšali iskašljavanje, sluz je potrebno razrijediti. Jedan od vodećih preparata za iskašljavanje u svijetu je BISOLVON. BISOLVON je dostupan u obliku sirupa, otopine i tableta.

BISOLVON sirup razrjeđuje sluz i koristi se kod otežanog iskašljavanja. BISOLVON sirup sadržava bromheksinklorid te se može dobiti u bočici od 200 mml s dozirnom čašicom. BISOLVON sirup ne sadržava šećer pa ga mogu uzimati i dijabetičari. BISOLVON sirup je od sada dostupan sa jedinstvenim okusom čokolada/trešnja. U pakiranju se nalazi i nova praktična dozirna čašica, koja olakšava korištenje sirupa. Na njoj su označeni mililitri (1,25 ml, 2,5 ml i 5 ml). Pomoću njih možete izmjeriti potrebne količine sirupa. Dozirna čašica ispunjena do prve oznake označava 1, 25 ml; dozirna čašica ispunjena do sredine oznake označava 2,5 ml sirupa; dozirna čašica ispunjena do gornje oznake označava 5 ml. BISOLVON sirup počinje djelovati nakon otprilike 5 sati. Kad se dišni putevi pročiste oslobađanjem sluzi, kašalj će se smanjiti i disanjem olakšati.

BISOLVON otopina razrjeđuje sluz i koristi se kod otežanog iskašljavanja. BISOLVON otopina sadržava bromheksin-hidroklorid. BISOLVON otopina se može dobiti u bočici od 40 ml s dozirnom čašicom. BISOLVON otopina ne sadržava šećer pa je mogu uzimati i dijabetičati. U grlu bočice nalazi se kapaljka. U pakiranju se nalazi i dozirna čašica (s mjernim oznakama od 1 do 6 ml). 1 ml BISOLVON otopine sadržava 2 mg bromheksin-hidroklorida što odgovara 15 kapi. BISOLVON otopina je jedini registrirani bromheksinklorid na tržištu te se preporučuje da se otopina prije inhalacije zagrije na tjelesnu temperaturu. Savjetuje se da bolesnici s bronhijalnom astmom započnu s inhalacijskom liječenjem nakon uzimanja uobičajene bronhospazmolitičke terapije. Kombinirana oralna i inhalacijska primjena pospješuje terapijski učinak te je naročito pogodna na početku liječenja u bolesnika gdje se pun terapijski učinak mora brzo postići.

BISOLVON tablete razrjeđuju sluz i upotrebljavaju se kod otežanog iskašljavanja. BISOLVON tablete sadrže bromheksin hidroklorid. BISOLVON tablete se mogu dobiti u blister pakiranju od 20 tableta. BISOLVON tablete mogu se uzeti s vodom te se uzimaju tri puta dnevno. BISOLVON tablete počinju djelovati nakon otprilike pet sati.

Zahvaljujući dugoj tradiciji i dokazanoj učinkovitosti BISOLVON se danas ubraja među vodeće preparate za iskašljavanje u svijetu.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti