Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Mrkve sadrže važan antikancerogeni sastojak

Mrkve sadrže važan antikancerogeni sastojak

Mrkve sadrže važan antikancerogeni sastojak
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.06.2009.
  • Broj pregleda: 713
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prema rezultatima jednog istraživanja, kuhanje cijelih komada mrkve povećava njezina antikancerogena svojstva i to za čak 25 posto.

Kako tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Newcastleu, takav način pripreme im i osjetno poboljšava okus jer se zadrži više šećera.

Ako se mrkve prije kuhanja sasjeckaju, većina dragocjenih nutrijenata jednostavno iscuri u vodu u kojoj se pripremaju. Ali ako se u lonac ubace cijele, te se narežu poslije kuhanja, dragocjeni sastojci će biti sačuvani.

Znanstvenici su još prije četiri godine otkrili kako mrkve sadrže sastojak zvan falkarinol koji posjeduje antikancerogena svojstva, te ima mnoge blagotvorne učinke na ljudski organizam.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti