Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Burzitis

Burzitis

Burzitis
  • Objavljeno: Utorak, 04.08.2015.
  • Broj pregleda: 20.437
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Kosti

Što je burzitis?

Burzitis je bolno stanje koje pogađa male jastučiće ispunjene tekućinom koje zovemo burze, a one djeluju kao jastučići između kostiju, te tetiva i mišića u blizini zglobova. Burzitis nastaje kada se burza upali.

Najčešće lokacije za burzitis su u ramenima, laktovima i kukovima. Ali burzitis također možete imati kod koljena, pete i u podnožju nožnog palca. Burzitis se često događa u zglobovima koji se puno gibaju.

Liječenje obično uključuje, odmaranje pogođenog zgloba i njegova zaštita od daljnje traume. U većini slučajeva, bol nestane u roku od nekoliko tjedana, uz odgovarajući tretman, ali ponavljajuće upale burzitisa su česte.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!