Zona dijeta

Zona dijeta

Zona dijeta
  • Objavljeno: Srijeda, 18.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

O dijeti

Ključ gubljenja težine na Zona dijeti je dijeljenje obroka. Prema autoru dr. Barryu Searsu, vaš metabolizam najbolje funkcionira kada svaki obrok prati omjer 40% ugljikohidrata, 30% proteina i 30% masti (40-30-30). Autor kaže da ovakva kombinacija stabilizira hormone tako što stavlja vaše tijelo u "zonu". Ako su hormoni uravnoteženi, tijelo ispušta manje inzulina u krvotok što dokazano pomaže kod gubljenja težine. Dijeta tvrdi da ovaj način prehrane smanjuje rizik od kroničnih bolesti.

Nastala je 1995. godine, a proslavila ju je Jennifer Aniston. Iako je dijeta pomogla nekima koji su imali dovoljno volje, istraživanja su pokazala da sudionici ove dijete nisu ništa bolje prošli nego na nekim drugim dijetama.

Stručnjaci vjeruju da gubljenje kilograma nema veze s hormonima, nego s unosom manje kalorija, ugljikohidrata i nezdravih masnoća. Jedna od najvećih mana je tvrdnja da plan 40-30-30 može napraviti puno više za zdravlje od samog gubitka kilograma.

Nažalost, nema nikakvih znanstvenih dokaza tih tvrdnji. To znači da će oni koji misle da će im ova dijeta dati rješenja za sve njihove zdravstvene probleme, biti razočarani.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Vitashop
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Vitashop