Isprobajte najzdravije namirnice za listopad!

Isprobajte najzdravije namirnice za listopad!

Isprobajte najzdravije namirnice za listopad!
  • Objavljeno: Utorak, 02.10.2018.
  • Broj pregleda: 781
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Cikla

Cikla sadrži jako malo zasićenih masti i kolesterola. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, magnezija i kalija. Odličan je izvor folne kiseline i mangana. Ciklu najčešće jedemo kao salatu.

Ako želite isprobati nešto novo, predlažemo sok od mrkve i cikle za bolji rad štitnjače!

Brokula

Sadrži jako malo zasićenih masti i kolesterola. Dobar je izvor proteina, vitamina E, tiamina, riboflavina, pantotenske kiseline, kalcija, željeza, magnezija i fosfora. Odličan je izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, kalija i mangana.

Pripremite juhu od brokule i sira za mršavljenje!

Prokulice

Sadrže malo zasićenih masti i jako malo kolesterola. Dobar su izvor tiamina, riboflavina, željeza, magnezija, fosfora i bakra. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, vitamina K, A, C, B6, folne kiseline, kalija i mangana.

Isprobajte tjesteninu s prokulicama!

Kupus

Sadrži jako malo zasićenih masti i kolesterola. Dobar je izvor tiamina, kalcija, željeza, magnezija, fosfora i kalija, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, B6, folne kiseline i mangana. Kupus ne moramo uvijek jesti na isti način.

Probajte ovaj recept za ukusnu juhu od crvenog kupusa!

Repa

Sadrži jako malo zasićenih masti i kolesterola. Dobar je izvor vitamina B6, kalcija, fosfora i mangana, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C i kalija. Repa je jako ukusna i hranjiva.

Predlažemo vam ukusnu smoothie od koprive, krastavca, limuna i repe!

Cvjetača

Sadrži jako malo zasićenih masti i kolesterola. Dobar je izvor proteina, riboflavina, niacina, magnezija i fosfora, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, B6, folne kiseline, kalija i mangana.

Ako želite probati cvjetaču na potpuno drugačiji način, predlažemo vam juhu od cvjetače i badema!

Bundeva

Sadrži jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar je izvor vitamina E, tiamina, niacina, vitamina B6, folne kiseline, kalcija i magnezija. Odličan je izvor vitamina A, C, kalija i mangana.

Bundeva je ukusna i pristupačna i od nje možete pripremiti domaći maslac od bundeve!

Šljive

Sadrže jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar su izvor dijetalnih vlakana, vitamina A i K, a odličan su izvor vitamina C.

Pripremite muffine od suhih šljiva i oraha!

Grožđe

Sadrži jako malo kolesterola, zasićenih masti i soli. Dobar je izvor vitamina C i K. Grožđe je ukusno, hranjivo i za vrijeme njegove sezone puno pristupačnije.

Isprobajte domaći sirup od grožđa!

Naranče

Sadrži jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar su izvor vitamina, folne kiseline i kalija. Odličan su izvor dijetalnih vlakana i vitamina C.

Pripremite smoothie od kivija, jagoda i naranče za suzbijanje apetita!

Kruške

Sadrže jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar su izvor vitamina C i dijetalnih vlakana. Kruške su odlične za izradu deserta i jako dobro se slažu uz đumbir.

Svakako isprobajte domaći namaz od kruške!

Jabuke

Sadrže malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar su izvor dijetalnih vlakana i vitamina C.

Pripremite smoothie od jabuka i celera za ubrzanje metabolizma!

Dunja

Sadrži jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana i bakra, a odličan izvor vitamina C. Dunje su jako popularne za izradu kompota i džema.

Probajte sami napraviti sir od dunja!

Brusnice

Sadrže jako malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar su izvor vitamina A i K, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C i mangana.

Predlažemo da isprobate ovaj recept za kekse s bijelom čokoladom i brusnicama!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije