Izbjegavajte ove obroke ako pazite na prehranu!

Izbjegavajte ove obroke ako pazite na prehranu!

Izbjegavajte ove obroke ako pazite na prehranu!
  • Objavljeno: Srijeda, 15.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Cezar salata

Iako neke namirnice smatramo zdravima, one mogu biti kobne za našu tjelesnu težinu. Ako često u restoranu naručujete Cezar salatu, morate znati da porcija sadrži 300 do 400 kalorija i 30 grama masti zbog kaloričnog preljeva.

Prijedlog: stavite samo jednu žlicu preljeva.

Smoothie

Svježi voćni smoothie može sadržavati nevjerojatnih 80 grama šećera, više od 350 kalorija i malo proteina. U kupovnim smoothiejima se često koriste voćni koncentrati koji obiluju šećerom umjesto svježeg voća. Smoothie radije pripremajte sami i na taj način kontrolirajte unos kalorija.

Prijedlog: uvijek pročitajte sastav i birajte smoothieje koji sadrže svježe plodove, vlakna i proteine.

Energetske pločice

Mnoge energetske pločice sadrže čokoladu i mogu imati do 500 kalorija.

Prijedlog: energetske pločice možete napraviti sami, birajući zdrave i niskokalorične namirnice. Ako se odlučite za kupovnu verziju, odaberite one koje imaju najviše 200 kalorija, vlakna i barem 5 grama proteina kako biste osigurali adekvatnu količinu energije.

Potrošite omiljene kalorije na ove zabavne načine!

Burrito

Ovaj specijalitet sadrži većinom grah i crveno mljeveno meso ili piletinu, što se i ne čini tako problematično. No, jeste li znali da jedan burrito sadrži oko 1000 kalorija i mnogo zasićenih masti? To je zato što uz glavne sastojke sadrži sir, kiselo vrhnje i tortilju koja je uglavnom od bijelog brašna.

Prijedlog: birajte manje porcije, izbjegavajte umake i isprobajte vegetarijansku verziju s puno ukusnog povrća.

Proizvodi bez šećera

Proizvodi bez šećera mogu sadržavati nezdrava umjetna sladila. No, odlučite li se za takvu namirnicu, nemojte misliti da bez grižnje savjesti uz to možete pojesti pržene krumpiriće jer ćete na taj način vjerojatno unijeti još više kalorija u svoj organizam.

Prijedlog: obratite pozornost na ukupni broj kalorija.

Voda s okusom

Voda s okusom i vitaminima obično sadrži dodane šećere, pa tako tekućina sa nula kalorija, može dosegnuti čak 125 kalorija.

Prijedlog: u običnu vodu dodajte nekoliko jagoda, limetu, mentu ili drugo voće po izboru i ostavite da odstoji nekoliko sati prije konzumacije. Alternativa je da u vodu nakapate nekoliko kapi soka od limuna ili naranče koji će običnoj vodi dati sasvim novi okus.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije