Novi oblici dodataka prehrani

Novi oblici dodataka prehrani

Novi oblici dodataka prehrani
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 20.02.2017.
  • Broj pregleda: 1.153
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Novi oblici dodataka prehrani

U prošlosti smo uzimali gorke pilule, “nejestive” praške i sirupe, djeca su trebala popiti riblje ulje na žlicu, a da ne spominjemo ricinus! Bilo je tako i nije bilo drugog načina. Nasreću ubrzo je uslijedila evolucija farmaceutskih oblika pa je riblje ulje zatvoreno u želatinske kapsule i perle, sirupi su dobili voćni okus, razvijeni su oblici poput finih šumećih tableta, tableta za žvakanje i praha za direktnu primjenu kroz usta. Najnoviji oblici prisutni zadnjih godina na svjetskom tržištu uključuju čokoladice, žvakaće gume i sočne karamele – ukusne ali istodobno visokodozirane oblike dodataka prehrani; što je razlog i koje su prednosti ovih novih dodataka prehrani?

Faktor okusa i užitka

Iako je uvriježeno tradicionalno mišljenje da lijek treba uzimati iako je gorak – jer liječi, današnji potrošači žele puno više od gorkog lijeka. Istraživanja provedena u mnogim razvijenim zemljama u proteklih nekoliko godina govore da se u prvih pet razloga za odabir određenog proizvoda u ljekarni nalaze upravo OKUS, jednostavnost uzimanja i gutanja te praktičnost.

Zato ne čudi da proizvođači dodataka prehrani sve više idu k inovacijama koje su dovele do razvoja novih formata s visokim dozama aktivnih tvari, ali u dozirnim oblicima koje svi rado koriste i u kojima uživaju i djeca i odrasli, poput čokolade.

Nova generacija potrošača

Trendovi mladih i djece kreću se tako da oni traže dodatke prehrani u obliku tableta za žvakanje voćnog okusa, ukusnih energetskih pločica, zdravih čokoladica ili smoothija. Ove oblike osim djece dobro su prihvatili i roditelji, liječnici i ljekarnici, a osobito su korisni u ranoj dječjoj dobi kad je izrazito teško nagovoriti malog korisnika na uzimanje oblika koji mu nije ukusan.

Jednostavnost uzimanja

Progutati veliku tabletu nije jednostavno gotovo nikome bez obzira na dob. Preveliku tabletu kupci navode kao glavni nedostatak za uzimanje mnogih proizvoda te kao najčešći razlog odustajanja od korištenja. Drugi često navedeni nedostaci uključuju učestale dnevne doze, tj. uzimanje proizvoda više od tri puta dnevno.

Stabilnost

Slatki oblici nisu samo ukusni. Za mnoge aktivne sastojke čokolada predstavlja vrhunski medij koji osigurava iznimnu stabilnost aktivnih tvari. Posljedica je to izvrsnih kemijskih svojstava čokolade koja ima vrlo nizak aktivitet vode, malo vlage te tako dobro čuva mnoge sastojke. Jedan od najboljih primjera su kulture dobrih bakterija koje su inače vrlo osjetljive i nestabilne, a čokolada je potvrđeno izvrstan medij za očuvanje broja živih dobrih bakterija i nekih drugih sastojaka pa tako osigurava aktivan i djelotvoran proizvod u čitavom roku valjanosti.

Spomenute prednosti čokoladnog dodatka prehrani neka vam budu poticaj da probate Biorelu® Choco Daily i na najlakši i najukusniji način osigurate svom organizmu dnevnu dozu imuniteta.

Nova Biorela® Choco Daily sadrži snažnu dozu dobrih* bakterija s vitaminom D za zdrav imunitet.

Biorela® Choco Daily je dodatak prehrani za svakodnevnu zaštitu otpornosti organizma. Samo jedna čokoladica sadrži 5 milijardi dobrih* bifidobakterija i 2,5 µg (100 I.J.) vitamina D3.

Biorela® Choco Daily učinkovito povećava broj bifidobakterija u probavnom sustavu, vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, a mala količina čokolade podiže raspoloženje i udovoljava želji za slatkim.

Biorela® Choco Daily dostupna je u obliku ukusne mliječne čokoladice od 5 g u ekonomičnom obiteljskom pakiranju za 30 dana, a pogodna je za djecu od 1 godine i odrasle.

Više informacija potražite na www.biorela.com.

*nepatogene bakterije prirodno prisutne u probavnom sustavu

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije