Isprobajte ove neobične i djelotvorne savjete za mršavljenje!

Isprobajte ove neobične i djelotvorne savjete za mršavljenje!

Isprobajte ove neobične i djelotvorne savjete za mršavljenje!
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.05.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Postoji na tisuće savjeta kako skinuti kilograme. Neki od njih su manje ili više djelotvorni. Većinu smo čuli nebrojeno puta, čak i isprobali iako znamo da je najvažnije izbaciti jednostavne ugljikohidrate, smanjiti porcije i više se kretati.

Međutim, ipak postoje trikovi kojima možemo ubrzati proces mršavljenja i učiniti ga djelotvornijim!

Isprobajte ove neobične i djelotvorne savjete za mršavljenje:

Postavite ogledalo u blagovaonu

Istraživanja pokazuju da ljudi unose manje količine hrane ako se vide u ogledalu. Također je dokazano da te osobe jedu sporije i više uživaju u hrani!

Isprobajte antistres dijetu za mršavljenje!

Stavite sliku na vrata hladnjaka

Ako teško kontrolirate glad, zalijepite motivirajuću sliku na hladnjak! To može biti vaša fotografija iz prošlosti na kojoj ste imali manje kilograma, fotografija osobe kojoj zavidite na liniji ili neki motivirajući citat!

Očistite kuhinju i izbacite nezdrave namirnice

Istraživanja pokazuju da nas čista kuhinja navodi da jedemo zdravije namirnice, unosimo više voća, povrća i cjelovitih žitarica. Također bi bilo dobro izbaciti nezdrave grickalice, slatkiše i gazirana pića kako ne biste došli u napast i posegnuli za praznim kalorijama.

Prigušite svjetla

Umjerena osvijetljenost prostorije smanjuje stres i podiže raspoloženje. Uz to, smanjuje apetit i unos nepotrebnih kalorija. Istraživanjem u kojem je sudjelovalo 18 ispitanika, dokazano je da osobe koje jedu u jako osvijetljenoj prostoriji jedu dulje i unose 18% više kalorija.

Koristite mentu

Miris mente pomaže u suzbijanju gladi. Istraživanja pokazuju da ćete pojesti i do nekoliko tisuća manje kalorija tjedno, ako svaka 2 sata pomirišete svježu mentu ili eterično ulje mente!

Otkrijte 8 najučinkovitijih vježbi za mršavljenje!

Kombinirajte boju namirnica

Ako volite tjesteninu, nemojte ju jesti s bijelim umacima na bijelom tanjuru. Osim što su bijeli umaci pretežno na bazi vrhnja i sadrže veliki broj kalorija, jednobojna jela ometaju kontrolu unosa hrane u organizam. Istraživanja pokazuju da je poželjno napraviti što veći kontrast između hrane i tanjura jer ćemo tako pojesti manje količine hrane.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije