Jedete li previše šećera?
    Zašto je višak šećera loša stvar?
Šećeri su najjednostavniji oblik ugljikohidrata. Mogu biti prirodni, kao što su mlijeko (laktoza) i voće (fruktoza) ili rafinirani šećeri (saharoza). Istraživanja su pokazala da konzumiramo puno više rafiniranog šećera od naših djedova i baka. 
 
 Zašto je višak šećera loša stvar? Odgovor je prilično jednostavan. Kada jedete hranu, šećer se (u bilo kojem obliku) apsorbira u krv. Tijelo prepoznaje ovo i ispušta inzulin. Ovo ne samo da pomaže tijelu da obradi šećer, već i pokreće proizvodnju i skladištenje masnoća što dovodi do debljanja. Neke su studije pokazale da prehrana bogata šećerom može brzo potaknuti trigliceride, masnoće u krvi koje mogu začepiti arterije. Također, slatka pića i grickalice mogu oštetiti zube, osobito kod djece, ako se dobra oralna higijena ne održava.
Najnovije
Najčitanije
- 
                Recept dana
                        
                        Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za...
1:30h12345 - 
                Recept tjedna
                        
                        Smoothie od borovnica i đumbira: Snažan...
10 min12345 - 
                Recept mjeseca
                        
                        Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 
