Ovo je pet načina da ozbiljno poboljšate vaše zdravlje i izgled kože pomoću hrane

Ovo je pet načina da ozbiljno poboljšate vaše zdravlje i izgled kože pomoću hrane

Ovo je pet načina da ozbiljno poboljšate vaše zdravlje i izgled kože pomoću hrane
  • Objavljeno: Petak, 23.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Hrana nam na razne načine može pomoći kada je riječ o izgledu i zdravlju naše kože, a do sad već postoje brojni recepti za razne kreme i preparate koje možete napraviti sami kod kuće, umjesto da kupujete skupe kreme u drogerijama i ljekarnama.

No, ipak, nije svaki od tih recepata baš previše pouzdan i ne bismo trebali vjerovati baš svemu – recimo, maska za lice od majoneze koja je neko vrijeme kružila internetom nikako nije dobra ideja. Također, osim preparata koje nanosimo direktno na lice i kožu, postoje namirnice koje bismo trebali češće jesti ako želimo zdraviju kožu.

Time prenosi nekoliko savjeta stručnjakinje i nutricionistice Britte Plug o tome koje namirnice nam i na koji način mogu pomoći u očuvanju ljepote i zdravlja naše kože, bilo da ih nanosimo direktno na kožu ili ih konzumiramo kao hranu.

Jedite manje glutena, šećera i mliječnih proizvoda

Osobe koje imaju problematičnu kožu, ovakve bi proizvode trebale barem malo smanjiti, zbog toga što oni mogu izazvati razne upale na koži. Stručnjaci preporučaju kako je najbolje na otprilike dva tjedna prestati jesti navedene namirnice te vidjeti ima li prestanak ikakvog učinka. Također, ako nakon dva tjedna te namirnice ponovno vratite u prehranu, najbolje ćete vidjeti kako one djeluju na vas, s obzirom da počinjete gotovo od nule.

Jedite kvalitetnu tamnu čokoladu

Plug tvrdi kako joj je ovakvo što prije bilo naprosto smiješno, jer je smatrala da nema neke prevelike razlike između jeftinije i nešto skuplje tamne čokolade, ali joj je jedan stručnjak za akupunkturu pokazao da nekvalitetna čokolada zaista može izazvati ili utjecati na neke upale. Također, stručnjaci trenutno proučavaju i prednosti koje kvalitetna tamna čokolada ima u borbi s cističnim aknama.

Saznajte kako vam čokolada može poboljšati zdravlje!

Uložite u dobar i kvalitetan probiotik

Zdravlje crijeva i zdravlje kože zapravo su veoma povezani, tvrdi Plug, a upravo probiotici tu igraju veliku ulogu. Stoga je dobro uložiti u neki kvalitetan probiotik u obliku tablete ili više konzumirati hranu koja ih sadrži. I nikako nije dovoljno tek jesti puno jogurta, već treba voditi brigu kakav jogurt jedete. Preporučljivo je konzumirati kvalitetne jogurte, a izbjegavati one prepune šećera.

Upoznajte se mnogim koristima probiotika!

Koristite hranu kao masku za lice

Ako ne možete jesti jogurt jer ste osjetljivi na laktozu, dobar način da ga koristite jest kao masku za lice, što će vam pomoći da vam koža ojača i postane zdravija. Također, Plug preporuča korištenje maske od meda – koji je veoma koristan u borbi s aknama i pomaže u održavanju kože mlađom, a najviše će nam, tvrdi nutricionistica, koristiti nakon dugotrajnijeg izlaganja suncu.

Eksperimentirajte s drvenim ugljenom i uljem sandalovine

Drveni ugljen odavno je poznat kao dosta koristan preparat za našu kožu, a sandalovina postaje sve više popularna u kozmetičkoj industriji te je sve više proizvođača koristi kao sastojak za svoje preparate i ulja.

Ulja sandalovine veoma su korisna za ubrzavanje cirkulacije, zbog čega nam pomažu u zacjeljivanju kože, tvrdi Plug i dodaje kako sandalovina općenito može biti odlična za osobe koje imaju problematičnu kožu ili problem s aknama. Također upozorava kako kožu nikada ne bismo trebali nasilno ribati, što se čini poprilično logično, no ustvari je poprilično često, tvrdi Plug.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije