Najbolja pileća juha bez kocke - isprobajte recept već danas!

Najbolja pileća juha bez kocke - isprobajte recept već danas!

Najbolja pileća juha bez kocke - isprobajte recept već danas!
  • Objavljeno: Srijeda, 08.10.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Pileća juha je jedno od omiljenih jela širom svijeta. Na oviim se prostorima najčešće servira kao toplo predjelo.

Za toplom pilećom juhom posebno često posežemo u zimskim mjesecima, tijekom sezone prehlade i gripe. Kako i ne bismo kad topla i okrepljujuća juha tako dobro štiti od dehidracije, što je posebno važno onda kada se organizam bori protiv infekcije? Osim toga, zahvaljujući nutritivnoj vrijednosti sastojaka - primjerice proteinima iz piletine, ili vitaminima A i C i beta karotenu sadržanima u mrkvi - pileća juha može djelovati kao podrška imunitetu te olakšati borbu protiv zaraze.

Bez obzira na to jeste li bolesni ili jednostavno želite uživati u ukusnom, a brzo gotovom jelu, pileća juha je odličan izbor. U nastavku pročitajte popis sastojaka i postupak pripreme za jednostavnu i ukusnu, domaću pileću juhu.

Sastojci:

  • 1 pile (oko 1,5 kg), narezano na komade
  • 2 mrkve, narezane na kolutove
  • lisnati dio 1 celera, sitno nasjeckan
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • sol i papar po ukusu
  • 2 lovorova lista
  • 2 litre vode
  • 150 g suhih rezanaca
  • list peršina za posipanje, sitno nasjeckan

Priprema:

  1. Piletinu stavite u veliki lonac i prekrijte je s oko 2,5 l vode. Dodajte narezane mrkve, celer, luk, češnjak, lovorov list, sol i papar prema ukusu.
  2. Lonac stavite na srednje jaku vatru i pustite da juha zavrije. Zatim smanjite temperaturu i pustite da se lagano kuha 1,5 do 2 sata, ili dok pileće meso ne postane mekano i sočno.
  3. Izvadite piletinu iz juhe i očistite ga. Vratite meso u juhu.
  4. Procijedite juhu kroz cjedilo i vratite povrće koje želite.
  5. Dodajte rezance i pustite ih da se skuhaju.
  6. Kušajte juhu i dodajte još začina po ukusu. Poslužite s listom peršina.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije