Popijte čašu čokoladnog mlijeka!

Popijte čašu čokoladnog mlijeka!

Popijte čašu čokoladnog mlijeka!
  • Objavljeno: Četvrtak, 11.11.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što ako vam netko kaže da čokoladno mlijeko može učinkovito smanjiti nekoliko centimetara tijela? Vi ćete vjerojatno misliti da je to glupo!

Pogrešno! Čokoladno mlijeko može vam pomoći da smanjite težinu. Istraživanja su pokazala da čokoladno mlijeko zapravo pomaže vašem tijelu povratiti sve vitalne hranjive tvari koje propušta, dok učinkovito zamjenjuje masti u vašem tijelu s čvrstim mišićima.

Uz zdravu prehranu, čokoladno mlijeko može raditi čuda za tijelo ako se konzumira pravilno i u pravo vrijeme. U skladu s tim, možete se odlučiti za tri čaše mlijeka svaki dan.
Ako ste još uvijek nepovjerljivi, evo nekoliko savjeta koji dokazuju istu činjenicu.

Kalcij

Nedavne studije su zaključile da kada se kalcij apsorbira u tijelo, dobro radi za smanjenje masnoća i jačanje kostiju.

Prema tome, prisutnost visokih doza kalcija pojačava sposobnost tijela da apsorbira masnoće. Na primjer, ako pojedinac konzumira oko 1000 mg kalcija iz obroka, može izgubiti i do 4.5 kg masti.

Mliječni proizvodi također su bogati kalcijem koji se lako apsorbira i dodavanje čokoladnog mlijeka u prehranu može vam pomoći u postizanju cilja od 1000 mg kalcija.

Vitamin D

Vitamin D i kalcij rade ruku pod ruku u smanjenju masnoće u vašem tijelu. Vitamin D igra središnju ulogu u uzimanja kalcija iz hrane i apsorpciji u tijelo. Dakle, ako konzumirate namirnice koje su bogate kalcijem, ali nedostaje vam vitamina D, nećete dobiti željeni rezultat.

Pijenjem čokoladnog mlijeka svaki dan, možete nadoknaditi nedostatak vitamina D u vašem tijelu koji se može vidjeti u obliku slabih mišića, krhkih kostiju i depresije.

Mliječne namirnice su bogate vitaminom D i pijenje čokoladnog mlijeka je daleko bolje nego stajati i čekati na suncu kako bi dobili vitamin D.

Odlučite se za niskomasno čokoladno mlijeko koje pruža potrebne masnoće potrebne da se razbije vitamin D, koji bi inače ostao neapsorbiran.

Izdržljivost

Činjenica je da čokoladno mlijeko poboljšava izdržljivost i sposobnosti. To je zbog toga što mlijeko ima elektrolite u prirodnom obliku koji omogućuju da ostanete hidratizirani dulje vrijeme i na taj način da radite duže i teže.

Čak je i bolji od obične vode u ovom slučaju, čokoladno mlijeko prije vježbanja omogućava više energije za mišiće, čime se osjećate svježe i moći ćete dulje vježbati.

Veza između proteina i masti

Više mišića znači da ćete sagorjeti više kalorija. Čaša čokoladnog mlijeka sadrži oko 8 grama proteina koji su potrebni za izgradnju novih mišićnih vlakana u tijelu.

Tri šalice čokoladnog mlijeka daju vam 24 grama proteina visoke energije koji mogu raditi čuda za metabolizam cijeli dan.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije