Puding s ekstraktom metvice

Puding s ekstraktom metvice

Puding s ekstraktom metvice
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.549
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izuzetno zdrav i ukusan puding bez glutena.
Vrijeme pripreme: 3:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 254 kcal / 1.062,74 kJ

Sastojci

  • Puding

  • 3 žumanjka
  • 1 šalica šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice ekstrakta metvice
  • 1/4 žličice soli
  • 2 šalice nemasnog mlijeka
  • 1/4 šalice kukuruznog škroba
  • 1/2 šalice vrhnja za kolače
  • Glazura

  • 1/3 šalice nemasnog mlijeka
  • 1/4 šalice tamne čokolade
  • 2 žlice meda
  • 1/3 šalice kakao praha
  • 1/4 šalice šećera u prahu

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije 254
  • Ukupno masti 6g
  • Kolesterol 78mg
  • Ugljikohidrati 48g
  • Šećer 37g
  • Proteini 5g
  • Vlakna 2g
  • Natrij 123mg
  • Kalij 232mg

Priprema

Prethodno zagrijati pećnicu na 160 °C. Stavite lonac s vodom na srednje jaku vatru, koja će vam trebati za pečenje. U vatrostalnu posudu poslažite 8 keramičkih zdjelica, koje su otporne na toplinu.

U zdjelu umutite žumanjke, šećer, ekstrakt vanilije, ekstrakt mente i sol te zdjelu stavite blizu peći. Zatim u drugu zdjelicu umutite 1/2 šalice mlijeka i kukuruzni škrob, miješajte dok smjesa postane potpuno glatka. Zagrijte preostalih 1,5 šalice mlijeka i vrhnje za kolače na srednje jakoj vatri, dok se ne počnu stvarati mjehurići. Umutite smjesu kukuruznog škroba i mlijeka u smjesu s vrhnjem te neprestano miješajte dok smjesa ne postane gusta, 2 do 4 minute, zatim smjesu postupno umutite u smjesu sa žumanjcima.

Smjesu pažljivo procijedite kroz sito. Zatim smjesu ravnomjerno rasporedite u keramičke zdjelice, tako da budu 3/4 pune. U vatrostalnu posudu ulijte kipuću vode tako da su keramičke zdjelice do pola u vodi. Vatrostalnu posudu s keramičkim zdjelicama pažljivo stavite u pećnicu te pecite 35 do 40 minuta.

Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi na sobnoj temperaturi, oko 1 sat. Zatim keramičke zdjelice stavite u hladnjak da odstoje još 1 sat.

Glazuru napravite neposredno prije posluživanja. Zagrijte mlijeko dok ne proključa. Stavite čokoladu i med u vatrostalnu zdjelicu, čim mlijeko počne ključati, prelijte ga preko čokolade i meda te miješajte dok smjesa postane potpuno glatka, oko 1 minutu. Dodajte kakao i šećer u prahu i miješajte dok smjesa postane glatka. Glazuru ravnomjerno prelijte preko svakog pudinga.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti