Torta od meda i badema

Torta od meda i badema

Torta od meda i badema
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 8.042
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bezglutenska torta odličnog okusa.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 234 kcal / 979,06 kJ

Sastojci

  • Biskvit

  • 1.5 šalica cijelih badema
  • 4 jaja
  • 1/2 šalice meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • Preljev

  • 2 žlice meda
  • 1/4 šalice ustinjenih badema

Nutritivne vrijednosti

Kalorije 234
Ugljikohidrati 22g
Masti 14 g
Bjelančevine 8 g
Kalij 54 mg
Natrij 208 mg
Kolesterol 85 mg

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite lim za pečenje ili kalup za torte.

Cijele bademe stavite na tavu i pržite 7 do 9 minuta, dok ne poprime zlatno žutu boju. Bademe zatim stavite u blender i miksajte dok ih skroz ne usitnite. U zdjelu pomiješajte 4 žumanjka, 1/2 šalice meda, vaniliju, sodu i sol te miješajte električnim mikserom na srednjoj brzini dok smjesa ne postane glatka. Dodajte u smjesu bademe i dobro promiješajte.

U drugu zdjelu električnim mikserom istucite bjelanjke na srednjoj brzini dok ne postane pjenasto i bijelo, 1 do 2 minute, važno je da ne pretjerate kako se tijesto ne bi spustilo dok će se hladiti nakon pečenja. Dodajte bjelanjke u smjesu s orasima i dobro promiješajte.

Stavite smjesu na lim za pečenje i pecite 28 minuta. Izvadite i pustite oko 10 minuta da se hladi. Poslužite se nožem kako bi tijesto izvadili iz lima za pečenje. Pustite da se u potpunosti ohladi. Biskvit premažite medom te pospite narezanim bademima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti