Lazanje, rezanci, tanko tijesto za burek ili štrudle
Naučite kako pripremiti tijesto bez gluteina.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 80 grama bezglutenskog brašna
- 1 žlica ulja
- 1 žlica vode
- 1 jaje
- sol
Priprema:
Zamijesiti čvrsto tijesto i razvući te ovisno o namjeni izrezati na mašini za tijesto.
Za burek: napraviti smjesu od 1 šalice mlijeka, 1 šalice ulja, 6 žlica brašna, 1 žlice šećera i kvasca, te pustiti da se diže. Sa tom smjesom premazati razvučeno tijesto i puniti sa nadjevom. Umotati tijesto kao burek. Ako je ostalo smjese sa kvascem, premazati burek i pustiti da se malo dižu. Ispeci.
Izvor:
celijakija-istra.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela bez glutena
-
Jela bez glutenaBezglutenski kruh s rajčicama1:20h12345
-
Jela bez glutenaPuding od kakaa i chia sjemenki15 min12345
-
Jela bez glutenaOslić s krumpirom1 h12345
-
Jela bez glutenaNjoke ili valjušci20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti