Slasni bezglutenski popečci

Isprobajte ukusne polpete s tikvicom i mrkvom koje su idealne za brzi doručak kojeg će obožavati i oni najmanji.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 mrkve
- 2 tikvice
- 1 smeđi luk
- ½ žličice češnjaka u prahu
- 2 žlice brašna od sirka
- 2 jaja
- 1 dl maslinovog ulja
- prstohvat soli
Priprema
- Nasjeckanu mrkvu i tikvice stavite u cjedilo i pospite solju. Ostavite 10 minuta u sudoperu dok povrće pusti vodu, zatim iscijedite rukama i lagano posušite ručnikom za ruke.
- U veću posudu stavite iscijeđenu mrkvu, tikvice, luk, češnjak, brašno od sirka i jaja pa miješajte rukama dok se ne sjedini.
- Na zagrijanom ulju žlicom stavljajte smjesu i pržite sa svake strane 2-3 minute, dok popečci ne porumene.
- Poslužite kao doručak, večeru ili kao prilog.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela bez glutenaBezglutenski špageti od tikvice s umakom30 min12345
-
Jela bez glutenaOslić s krumpirom1 h12345
-
Jela bez glutena
-
Jela bez glutena
-
Jela bez glutenaBezglutenski kruh s rajčicama1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345