Hrskava piletina s krumpirom i gljivama

Ručak za cijelu obitelj koji će svi ukućani obožavati!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice krumpira izrezanog na kockice
- 2 žlice ružmarina
- 2 češnja češnjaka
- 2 žličice soli
- 1/4 žličice crvena paprike
- sok od 2 limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
- 6 pilećih bataka
- 500 g šampinjona
Priprema
Zagrijte pećnicu na 230°C.
Kuhajte krumpir dok ne omekša.
Ružmarin, nasjeckani češnjak, sol i crvenu papriku dobro izmiješajte. Dodajte sok od 1 limuna i maslinovo ulje. Piletinu namažite marinadom.
Zagrijte ulje u velikoj tavi i dodajte piletinu, kožom okrenutu prema dolje. Pecite dok koža ne postane smeđa i hrskava. Dodajte gljive i krumpir. Pospite s preostalom marinadom i sokom od limuna.
Dodajte grančice ružmarina i istisnute polovice limuna. Pecite u pećnici oko 25 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345