Hrskava piletina s krumpirom i gljivama

Hrskava piletina s krumpirom i gljivama

Hrskava piletina s krumpirom i gljivama
  • Objavljeno: Srijeda, 12.09.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ručak za cijelu obitelj koji će svi ukućani obožavati!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 šalice krumpira izrezanog na kockice
  • 2 žlice ružmarina
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žličice soli
  • 1/4 žličice crvena paprike
  • sok od 2 limuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 6 pilećih bataka
  • 500 g šampinjona

Priprema

Zagrijte pećnicu na 230°C.

Kuhajte krumpir dok ne omekša.

Ružmarin, nasjeckani češnjak, sol i crvenu papriku dobro izmiješajte. Dodajte sok od 1 limuna i maslinovo ulje. Piletinu namažite marinadom.

Zagrijte ulje u velikoj tavi i dodajte piletinu, kožom okrenutu prema dolje. Pecite dok koža ne postane smeđa i hrskava. Dodajte gljive i krumpir. Pospite s preostalom marinadom i sokom od limuna.

Dodajte grančice ružmarina i istisnute polovice limuna. Pecite u pećnici oko 25 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti