Janjetina i inćuni s timijanom

Janjetina i inćuni s timijanom

Janjetina i inćuni s timijanom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.931
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Janjetina i inćuni, kombinacija za sladokusce.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 1 čajna žličica maslinovog ulja
  • 15 g maslaca
  • 600 g janjeće plećke, narezane na kockice
  • 4 režnja češnjaka, očišćena, ali u komadu
  • 3 stabljike svježeg timijana, grančice uklonite
  • 6 filea inćuna u ulju, ocijeđenih
  • 150 ml crnog vina
  • 150 ml povrtnog temeljca
  • 1 čajna žličica granuliranog šećera
  • 50 g crnih maslina, očišćenih i prepolovljenih
  • 2 velike žlice peršina, narezanog i svježeg

Priprema

Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi. Dodajte janjetinu i pirjajte na 4-5 minuta, miješajući, taman dok meso ne dobije blago smeđu boju.

Koristeći mužar i tućak, sameljite zajedno češnjak, timijan i inćune kako bi dobili glatku pastu.

Dodajte vino i temeljac u tavu. Umiješajte pastu od inćuna i šećer. Dovedite smjesu do vrenja, smanjite vatru, poklopite i ostavite neka se sve krčka na 30-40 minuta, taman dok janjetina bude mekana.

Posljednjih 10 minuta kuhanja maknite poklopac zbog umaka.

Dodajte masline u umak i promiješajte.

Prenesite janjetinu i umak u zdjelu za posluživanje, ukrasite peršinom i poslužite vruće.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti