Mirisna janjetina sa začinima

Mirisna janjetina sa začinima

Mirisna janjetina sa začinima
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna janjetina s mirodijama.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1.5 kg janjetina
  • 15 listova kadulje
  • 5 grančica ružmarina
  • 5 češnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 5 slanih inćuna
  • 1 limeta
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Priprema

Janjetinu narežite na jednake komade i poslažite u vatrostalnu posudu. Po mesu rasporedite nasjeckanu kadulju i ružmarin. Neoljuštene češnjeve češnjaka stavite na meso, dodajte maslinovo ulje i sol. Sve dobro izmiješajte.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 50 minuta. Povremeno podlijevajte bijelim vinom. Dok se meso peče, inćune s nekoliko listića ružmarina, paprom i sokom od pola limete izmiksajte u blenderu.

Dobivenim umakom prelijte janjetinu 10 minuta prije kraja. Poslužite uz prilog po želji.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti