Palačinke s hoisin piletinom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 3 žlice hoisin umaka (kineski grill umak)
- režanj češnjaka, oguljen i smrvljen
- đumbirov korijen (2,5 cm, oguljen i sitno nariban)
- 1 žlica soja umaka
- 1 žličica ulja od sezama
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 4 pileća batka, bez kože
- 1/2 svježeg krastavca, oguljenog (po želji)
- 12 kupljenih kineskih palačinki
- 6 mladih lukova, očišćenih i narezanih po dužini na trake
- slatki chilli umak, za posluživanje
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190°C. U vatrostalnoj zdjeli izmiješajte hoisin umak s češnjakom, đumbirom, soja umakom, uljem od sezama, solju i paprom.
2. Dodajte pileće batke i promiješajte. Nježno pokrijte i stavite u hladnjak marinirati 3-4 sata, povremeno okrećući piletinu.
3. Izvadite piletinu iz marinade i stavite je u tavu za pečenje. Marinadu sačuvajte. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta povremeno podlijevajući marinadom.
4. Narežite krastavac na pola po dužini i izvadite sjemenke žlicom po sredini. Narežite na tanke trake.
5. Stavite palačinke na paru da se dobro ugriju ili ih ugrijte prema uputama na pakiranju. Tanko narežite vruću piletinu i posložite po tanjuru s narezanim mladim lukom, krastavcima i palačinkom.
6. Stavite žlicu piletine na sredinu svake palačinke, a na vrh krastavce, mladi luk i malo umaka. Zarolajte i poslužite.
7. Chilly umak poslužite zasebno.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
-
Jela od mesaPalačinke punjene piletinom i porilukom20 min12345
-
Jela od mesaTalijanska piletina s rajčicom1 h12345
-
Jela od mesaPileći fajitas35 min12345
-
Jela od mesaPileći curry s jogurtom35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti