Patlidžani na žaru i sendvič s rikulom i piletinom

Ako želite probati nešto novo i drugačije, ovaj recept za 4 osobe je dobar izbor.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 357 kcal / 1.493,69 kJ
Sastojci
- 8 kriški kruha od cjelovitih žitarica
- 1 srednji patlidžan, rezan na kriške
- 1 glavica luka srednje veličine, narezana na kriške
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/4 čajne žličice soli
- svježe mljeveni papar
- 2 šalice rikule
- 2 žličice light majoneze
- 2 šalice narezane piletine
Nutritivne vrijednosti
- Kalorije: 357
- Proteini: 30g
- Ugljikohidrati: 47g
- Dijetalna vlakna: 11g
- Ukupno masti: 9g
- Zasićene masti: 1.8g
- Kolesterol: 64mg
- Kalcij: 345mg
- Natrij: 565mg
Priprema:
1. Prethodno zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Lagano uvaljajte patlidžane i luk u maslinovo ulje, sol i papar.
2. Pecite s piletinom oko 20 minuta.
3. Stavite kruh na tanjuru, premažite s 1/4 čajne žličice majoneze, na vrh stavite narezanu piletinu, rikulu, patlidžan, zatim pečeni luk. Jedite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaPileći curry s jogurtom50 min12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaŠpageti od tikvica s piletinom25 min12345
-
Jela od mesaPileći paprikaš s domaćim žličnjacima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345