Pileća krilca u japanskom umaku
Piletina u umaku od sakea.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg pilećih krilca
- 3 žlice gustina
- ulje za prženje
- 2 žlice prženog sezama
-
Umak
- 2/3 šalice mirina
- 1/3 šalice soja umaka
- 2 žlice sakea
- 1/4 šalice šećera
- 1/2 žličice soli
- 2 kriške đumbira
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
Priprema
U malom loncu zagrijte sve sastojke za umak. Kada umak prokuha, smanjite vatru i kuhajte 10 do 15 minuta dok se umak ne zgusne.
U međuvremenu, prerežite krila na zglobu i posušite papirnatim ručnicima. Pospite malo soli preko krila.
Stavite gustin u vrećicu i dodajte piletinu. Vrećicu lagano protresite sve dok krila ne budu ravnomjerno prekrivena gustinom.
Zagrijte ulje u wok tavi na srednje jakoj vatri. Kada je ulje vruće, dodajte nekoliko krilca pazeći da ne pretrpate wok. Pržite krilca oko 4 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Jednu stranu pilećih krilca umočite u umak i stavite na tanjur za posluživanje. Pospite prženim sezamom i poslužite uz kuhanu rižu. Dobar tek!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti