Pileća prsa punjena gorgonzolom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 filea pilećih prsa
- 1/2 šalice nasjeckanih suhih šljiva
- 1/3 šalice usitnjene gorgonzole
- 1/4 šalice krušnih mrvica
- 1 žličica majčine dušice
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 sitno nasjeckana glavica luka
- 1/2 šalice crnog vina
- 1 šalica pilećeg temeljca
- 4 žličice brašna
Nutritivne vrijednosti
Kalorije 318
Ugljikohidrati 21g
Masti 9g
Proteini 31g
Kolesterol 75mg
Kalij 492mg
Natrij 541mg
Priprema
Pomiješajte 1/4 šalice suhih šljiva, gorgonzolu, krušne mrvice i 1/2 žličice majčine dušice. Prorežite svaki file te ih ravnomjerno napunite smjesom. Upotrijebite čačkalice kako bi pileća prsa zatvorili. Pospite solju i paprom po želji.
Zagrijte 1 žlicu ulja u tavu na srednje jakoj vatri. Pecite piletinu oko 4 minute sa svake strane. Piletinu premjestite na tanjur.
Stavite preostalu žlicu ulja, dodajte luk i preostalu 1/2 žličice majčine dušice te kuhajte oko 1 minutu. Dodajte vino i preostalu 1/4 šalice suhih šljiva. Smanjite vatru i kuhajte oko 2 minute.
Pomiješajte pileći temeljac i brašno te miješajte dok smjesa ne postane glatka. Smjesu dodajte u tavu i kuhajte oko 2 minute. Smanjite vatru i vratite piletinu. Pokrijte i kuhajte 3 do 5 minuta. Izvadite čačkalice, piletinu narežite, stavite na tanjur i prelijte umakom.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti