Pileća prsa u umaku od meda i češnjaka

Neobičan, ali jako ukusan spoj okusa.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 fileta pilećih prsa
- 2 istučena jaja
- 1.5 šalica krušnih mrvica
- sol
- papar
- 1/2 šalice meda
- 5 žlica maslinovog ulja
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Piletinu posolite, popaprite, uvaljajte u krušne mrvice i u jaja. Poslažite piletinu na lim za pečenje i pecite oko 20 minuta.
U međuvremenu pomiješajte med, maslinovog ulje, češnjak, sol i papar i kuhajte dok smjesa ne počne ključati. Piletinu izvadite iz pećnice, prelijte umakom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaPiletina s medom i češnjakom45 min12345
-
Jela od mesaSlatko kisela piletina50 min12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345