Pileći paprikaš
Ukusan i zdrav obrok.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g nasjeckanih pilećih prsa
- sol
- papar
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 velike nasjeckane paprike
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 žličice crvene paprike
- 1/2 šalice bijelog vina
- 1.5 šalica pelata
- 1/4 šalice kiselog vrhnja
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1/2 šalice pilećeg temeljca
Priprema
Zagrijte ulje u tavi. Pecite piletinu dok ne poprimi zlatno smeđu boju, 3 do 5 minuta. Izvadite iz tave i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte paprike i luk. Poklopite i kuhajte oko 5 minuta. Posolite i popaprite po želji. Dodajte crvenu papriku, pelate i temeljac. Kuhajte dok ne proključa. Vratite piletinu u tavu i kuhajte 6 do 8 minuta. Uklonite s vatre, dodajte kiselo vrhnje, pospite peršinom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene piletinom i feta sirom50 min12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti