Piletina Kung Pao
Ne morate više naručivati, možete ju i sami napraviti!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 komada pilećih prsa
- 3 žlice prženog kikirikija
- 5 nasjeckanih feferona
- 3 žlice ulja
- 5 kriški svježeg đumbira
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 nasjeckana stabljika mladog luka
-
Marinada
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 2 žličice soja umak
- 1 žlica sherryja
- 1 žličica ulja
-
Umak
- 3 žlice soja sosa
- 1 žličica šećera
- 1 / 4 čajne žličice crnog vinskog octa
- 2 žlice vode
- 1 žličica škrobnog brašna (gustina)
Priprema
Izrežite piletinu na male kockice, isperite u vodi, osušite i marinirajte 30 minuta. Pomiješajte sastojke za umak i stavite na stranu.
Zagrijte wok s jednom žlicom ulja i pržite mariniranu piletinu dok nije 70% gotova. Stavite na stranu.
Očistite wok i dodajte preostale 2 žlice. Dodajte đumbir i češnjak brzo promiješajte prije dodavanja feferona. Promiješati sastojke dok se ne počnu pržiti, a zatim dodajte pileće meso. Promiješajte prije dodavanja prženog kikirikija i nastavite miješati. Dodajte umak i miješajte neprestano sve dok piletina nije prekrivena umakom. Dodajte nasjeckanu stabljiku mladog luka i miješajte.
Poslužite vruće uz rižu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti